lördag, augusti 28, 2021

En annars sorts bad

Idag har jag varit på ett riktigt äventyr, en dag-retreat på sup-bräda och i skogen. Faktiskt helt magiskt häftigt.
Det var samling klockan nio i morse ca 1,5 mil utanför stan i ett naturreservat och naturligtvis regnade det. Men, utrustad med regnkläder, vattentät rygga och badskor gjorde det ingenting. Vi var åtta tjejer plus två ledare, inalles tio tappra själar.
Vi kom iväg över fjärden och det blåste rejäl medvind men det gick bra. Så skönt att paddla igen!
Raststället kom inom synhåll efter ca 45 minuter och vi drog upp alla brädorna på land, därefter var det fika-time. Kaffe, vatten, frukt och dadelbollar med lime- eller chokladsmak. Mums.
Därefter var det dags för gående meditation i tystnad till stället där vi skulle idka skogsbadet.
Jag kan säga så här om det: att gå i tystnad med ett gäng kvinnor du nyss träffat var en sällsam upplevelse, lugnt, tryggt och skönt. Att vara medveten om dina steg, andning och naturen runtomkring, jag gillade det.
Vid en utsedd plats var det dags för skogsbad. Mycket förenklat går det ut på att ta in skogen i ditt medvetande sinne för sinne. Att släppa tankar som kommer och vara här och nu, med ryggen mot ett träd. Vi skogsbadade i en halvtimme och det avslutades med en te-ceremoni innan vi gick tillbaka till raststället.
Där fanns det lunch framplockat som vi åt innan det var dags att paddla tillbaka över fjärden. I motvind. Hård motvind. Stundtals faktiskt nästan svårt att hålla brädan åt färdriktningen och core-musklerna fick jobba. Hej träningsvärk. 
Nära uppstigningsplatsen var det lite lä och dagen avslutades med yoga på brädan. Vi hade varsitt ankare som vi förtöjde oss med och sen var det dags. Mycket spännande på min ära och jag klarade mig från att ramla i fast vi gjorde hunden, kobra, Happy baby m m. D v s vi stod på alla fyra med sträckta ben, låg på magen, på rygg och några övningar till sittande. Efter denna övning var dagen slut och klockan hade blivit fyra. Dagen bara försvann i en må-bra-så-himla-roligt-fart och mycket nöjd och trött åkte jag hem. Jag lär somna ovaggad i soffan ikväll. Because I’m worth it!



Innan avfärd. Brädor på rad.



Go’fika!



Lite huller om buller på rastplatsen.



Badskor inhandlade i Kroatien satt som en smäck vid dagens utflykt på brädan. Vid skogspromenaden åkte gympadojorna på. Vattentät väska, himla bra uppfinning!

2 kommentarer: