onsdag, augusti 11, 2021

När man provar något nytt

Idag har jag provat två saker. Förutom att jobba men det kan jag ju redan. Idag är självförtroendet på topp ….. not. 
1. att dränera en källare som vattenfylldes vid ett skyfall fram på kvällskvisten och 
2. att baka glutenfritt bröd. 

Om vi börjar med punkt 1 så var jag kanske inte så behjälplig egentligen om man inte räknar med att hålla ett megaparaply genom ett fönster över Hjärtat som försökte länspumpa källarnedgången och källaren från att drunkna, som att hjälpa till. Det tycker jag räknas. Han blev bara blöt dyngsur på ryggen. Det var minsann svårt att balansera ut genom farstufönstret med paraply och parera vart han klev nedanför. 
Nåväl. Det blev ”bara” 5 cm vatten i källaren som rakades ut med gummiskrapa när vattnet utanför pumpats bort. 
Tur vi var hemma kände jag.
När så mannen kom in i igen var ordern ”stäng fönstret, det regnar in” och jag tänkte att hur i himlens namn trodde han att jag hållit paraplyet ovanför honom? Genom att sväva utomhus? Mycket kan jag men att sväva övergår mina skills. Faktiskt. Jag höll dessutom på att torka upp det som var blött och blev stensur. Mina hormoner tål inte sånt här. 
Avloppet utomhus behöver absolut fixas till, vi är inte bara riktigt överens om hur och vem som ska göra det.
Jag hävdar att det finns folk som jobbar med sånt och den andra halvan tycker att ”vi” kan göra det själva. Just detta ”vi” undanber jag mig. 
To be continued och konstaterar att gummistövlar är en bra uppfinning.

Vi lämnar den tråkiga punkten 1 och rasslar vidare till punkt 2: att baka glutenfritt bröd. 
Jag är i alla fall inte rädd för att prova på nya saker och kastade mig hejdlöst ut bland recept på nätet. Jag är i detta nu liiite skeptiskt men vad vet jag? Det står nu två plåtar med bovetefrallor på min köksbänk och jäser. Hoppas jag. Glutenfria degar är något kletigare än vanlig deg stod det i receptet. Hm. Definiera kletigt. Mer som slime tycker jag och rulla bullar var bara att glömma, jag klickade ut dem på plåtarna, fick feeling och strödde både chiafrön och glutenfria havregryn över bullarna. 
”Skär inte i bullarna innan de svalnat. De blir kletiga då”. Ok. Kanske ska jag följa den instruktionen till punkt och pricka?
Det innebär att jag missar nybakt fralla till kvällsteet men å andra sidan får jag frukostfralla. Den som väntar på något gott och så vidare. 

Så gick även denna dag. Orosfladder i magen men bullar i blick. 





Glutenfritt på G.



1 kommentar:

  1. Vatten i källaren är tråkigt, men knappast ovanligt i gamla hus. Bra jobbat att få undan vattnet tänker jag. Det hade nog försvunnit av sig själv om ni inte varit hemma. För 6 år sedan var ni hos oss såg jag😇
    Glutenfritt, om du vill kan jag fråga Äldsta om recept?

    SvaraRadera