måndag, augusti 09, 2021

Semestermood off

Idag börjar jag jobba efter sex veckors ledighet. Det känns ganska skönt faktiskt, att komma in i rutiner och lite vardag igen. Det har också varit helt ljuvligt att kunna vara ledig så länge, känns lyxigt. 

Sista helgen gick fort. I fredags hängde jag med Största Systern med familj och tittade på OS, både handbolls- och fotbollsfinalen. Mycket spännande! 
Lördag till söndag var jag barnvakt till bebisen, föräldrarna var bjudna på bröllop, brudtärna och toastmaster. Stora Systern sjöng. Jag var lite nervös inför barnvakteriet, hon är ju knappt tre månader men det gick hur bra som helst. Bebis är mycket lätt och enkel att ha att göra med, äter, ligger och spanar in världen, ”pratar” lite, jollrar och gör ljud, får ny blöja och somnar. Repeat. 
Hon och jag fick även agera räddningspatrull i lördags då bilarna, av äldre modell, som skulle köra bruden och tärnorna från hotellet till vigseln, inte startade och gick som de skulle på bröllopsdagen. Det blev lite panik i leden men två bilar med chaufför vaskades fram varav jag blev den ena. Vips in med bebis i bilen, det störtregnade, jag hämtade tre tärnor och det var fullt sjå att få dem torrskodda in i bilen men det gick skapligt bra. 
Bröllopet var ett trädgårdsbröllop. Är det inte typiskt?? Hela sommaren har varit solig, varm och torr. Tills nu. Det regnade inte lite heller, det verkligen vräkte ned. Men det går ju inte att göra något åt och ett stort partytält hade fixats för själva vigseln, festen hölls i en loge. Det var en bit att köra, verkligen ut på landet. Tärnorna övade på sitt tal i bilen, bebis sov så det blev en trivsam färd. Så fick jag ju se bruden och alla tärnorna. Så fina!
Väl hemma i Rosa huset pustade vi ut och när Stora Systern sjungit klart kom hon och gjorde oss sällskap. Även Lilla Syster med sambo dök upp, vi grillade, tände ljus och åt i uterummet. Vi hade en supermysig kväll, bebis gick från famn till famn och var med. Hon och jag sov sen i vardagsrummet, skönt att ha nära till köket och skötbordet på natten. Hon åt vid halv tre och halv sju, vi busade och hon höll låda till tio, mat igen och både hon och jag somnade och sov till 14.00 i soffan. Jisses! Det blev sen en promenad till föräldrarna och Lilla N och säkra källor har berättat att bebis somnade igen efter avlämning. Även jag sov middag igen ….. man blir trött av bebis-gos.

Så. Idag börjar som sagt vardagen igen men jag tänker att man ju kan leka semester på kvällarna. Bada, äta glass, mysa i uterummet, läsa bok i hammocken eller vad jag nu kommer på. Bara för att hålla kvar sommarfeeling ett tag till. 








1 kommentar:

  1. Det var ingen dålig avslutningshelg! Skönt att det gick bra med barnvakteriet. Det är ingen självklarhet.
    Vilket strul med bilarna! Skönt att det löste sig.
    Men otur med regnet… så himla typiskt!
    Ha en bra arbetsdag!

    SvaraRadera