måndag, augusti 02, 2021

Sista veckan

Idag går jag in i sjätte och sista veckan av ledighet. Nu har jag varit ledig så länge att jag längtar efter att komma igång med rutiner, jobb och bra ät-tider. Det var länge sen jag kände så.
Mina leder bråkar så jag kom inte iväg till badet i morse, hoppas på ett eftermiddagsdopp istället. Jag låg kvar i sängen och lyssnade på ljudbok innan jag hasade ned och åt frukost som för övrigt blev mer av elva-kaffe. Idag var det skönt att ta det lugnt.

Till listan ”Prova-på-aktiviteter” kommer jag efter 28/8 kunna tillföra ”Retreat med skogsbad och SUP”. En dag bara för mig själv, i en för mig helt okänd grupp (läskigt), utomhus en hel dag (skönt), meditation (härligt), te-ceremoni (låter fint), yoga (ja!) och paddling (superkul) som jag anmälde mig till igår. Sen ångrade jag mig i en kvart men Stora Systern hejade och peppade mig så nu ska jag göra det. Jag googlade ”skogsbad” efter att jag anmält mig, typiskt mig, bakvänd ordning, men kom fram till att det inte är så märkligt som det låter. Att vara närvarande i skogen, här och nu. Det var ju självklart förr men i vår uppkopplade tid har det blivit kurser av det. Nåväl. Jag ska göra det. Med skräckblandad förtjusning. En present till mig själv. 

Hjärtat fixar med nya däck till min bil. De gamla ska vrängas av från fälgen och så på med det nya däcket …. För detta har han byggt en mackapär som skruvas fast i garagegolvet och ”man bara gö ……”. Jag håller mig som vanligt ur vägen när det vankas meck. Bäst så.

Jag ”borde” ta tag i ett par projekt i trädgården men ska försöka rädda mina krukväxter inomhus istället. De har fått fnatt och bara dör fast jag pysslar om dem, ställer dem ljust men inte i sol, vattnar vad jag tror är lagom men nej. De vill inte. De får flytta ut i trädgården. Ute-blommor verkar vara min grej, där växer det så det knakar. Vem vet? De kanske kommer igen då?


1 kommentar:

  1. Vilken spännande present till dig själv! Det blir spännande att höra om sen.
    Igår var vi hos gamla grannar som köpt stuga. Vi satt ute och åt. Frös så mycket att jag har väldigt ont i axlarna idag. Annars var det trevligt.
    Nu ska Maken köra hem en sväng. Jag stannar. Orkar inte åka…
    Ha en fin sista vecka!

    SvaraRadera