måndag, juli 25, 2022

Små utflykter

Dagarna går. Fjärde semesterveckan inleds med regn och jag tänker mig en dag i uterummet, te, melon och en bok. Är inne på min femte bok denna semester, slukar dem, gillar’t.
Min plan var att åka och plocka blåbär men som sagt, regn. Det hade jag vetat om jag kollat vädret men tog för givet att vädret från igår skulle fortsätta. Det gör det inte.
Igår var det omväxlande molnighet, supervarmt när solen var framme, lagom när molnen skymde solen. Vi tog en tur till Nynäshamn, strosade runt, åt gott och på hemvägen stannade vi vid Lövåsens vandrarhem och café för dagens kopp kaffe. På hemvägen svängde vi även inom min syster men de var på äventyr så vi beundrade trädgården ett tag innan vi åkte hem till det lilla Rosa Huset.
Jag har även varit barnvakt åt minsta barnbarnet ett dygn. Mycket gos och mys med den fina lilla människan, hon är väldigt nöjd och tillfreds med tillvaron så det är plättlätt att barnvakta henne.
Dagarna med supervärme badade jag, låg i skuggan under äppelträdet och … läste. Vi har meckat med dammen, installerat nya pumpar och uv-ljus och jag skulle plantera nya vattenväxter men det hann ätas upp av tvestjärtar. Otrevliga djur faktiskt. Äter på nästan alla växter och mina fina dahlior har håliga blad. Jag har gjort tvestjärtsfällor men de fungerar inte, funderar på att åka och köpa något spray. Miljövänligt. Såklart.
Annars då?
Bilen går bra. Den har varit i Skåne en sväng och idag ska det lagas två stenskott. Typisk sommargrej, som skrubbade knän på ungar. Stenskotten lagas under tiden jag väntar, något ”glasplåster” ….
Dagarna går. 


Badat i vår sjö 


Badat i annan sjö.



Badat i havet.


Hängt med denna fina unge som klättrar på ALLT. 



Dessa sandaler kunde jag inte motstå till det lilla livet. 


1 kommentar:

  1. Vilka gulliga sandaler ☺️
    Du har haft semester på riktigt, med sköna dagar, bra böcker, gott sällskap.
    Vi har haft 30 grader, sol, moln idag. Så det blev en dag på stranden. Hemifrån rapporterade Yngsta om 32 grader. Nu är klockan 19.30 drygt och termometern visar 27 grader.
    Ha en fin kväll!

    SvaraRadera