torsdag, november 17, 2022

Att bli bjuden på middag

Igår hämtade Store Bror med sambo mig och vi åkte till Västerås. De ville bjuda på middag för att fira min 60-årsdag, de var inte med i Spanien. Det fick de så gärna och så trevligt att ha utspritt firande, det är kalas lite nu och då. 
De hade bokat bord på Locavore, en asiatiskt restaurang som ligger på våning 18 i Steam Hotel. Magiskt vackert, magiskt gott och vilken kväll det blev! En femrättersmeny, rätterna var lagom stora och vilka smaker. Personalen var supertrevlig, varje rätt presenterades noga och vi fick instruktioner hur man skulle äta, vilken ordning doppa i olja m m. En annan MYCKET trevlig sak var att hela måltiden inleddes med en ritual, varma, fuktiga handdukar att tvätta händerna med. Det kändes fräscht och uppfriskande.
Vår servitris var mycket uppmärksam, till desserten ville de bjuda på Sake, sprit. Vi tackade artigt nej, vi ville inte ha alkohol utan fick en god, stark, fläderdryck istället. Och, till desserten, mangosorbet med chili och kokos, skulle det vara kokosgrädde med ngn sprit i. Hon avstod att lägga det på vår dessert och det uppskattade vi. Den var mycket god ändå!
Det var verkligen en höjdarstund att hänga med Store Bror och hans tjej, så mysigt att ha tid att prata bara vi.
Vi åkte i deras nya bil, Store Bror körde, och ja, jag grät en skvätt i baksätet där i mörkret. Lyckogråt, för att så mycket har löst sig för honom. För fem år sedan var situationen en helt annan och här är vi nu. Man ska inte älta, men vi mår bra av att påminna oss då och då för att uppskatta det vi har. 
Så somnade tant mätt, nöjd och happy.
Idag ska jag luncha med en kamrat från en annan av regionens verksamheter. Vi jobbade ihop hela förra året i ett stort projekt innan jag klev av det i början av detta år.
Kan vara ett av mina bättre beslut, om det en annan gång. 
Luncha ska vi och det ser jag fram emot.
Mat och fint sällskap ger guldstunder i vardagen.



Västerås från våning 18.



Rätt nr 4. Minns inte namnet, bara hur det smakade, magiskt gott.



Delar av mitt dreamteam. Värmer i hjärtat.

2 kommentarer: