tisdag, juni 20, 2023

Den tjugonde dagen

Dag 20/100 sommardagar konstaterar jag att om konstiga saker händer, är det ofta hemma hos oss. Så därför höjde jag väl inte nämnvärt på ögonbrynen när Hjärtat ringde mig på jobbet och sa att det låg en älg i vår damm.
”Upp till bevis” sa jag och trodde att det snurrat till ordentligt.
Men det var minsann sant.
En älgkalv modell lite större tyckte att vår fiskdamm var ett skönt ställe att svalka sig på. Efter nån timme var den tillräckligt nedkyld och gav sig av.
Efter jobbet åkte jag direkt till Största Systern, älgen hade precis strosat förbi deras köksfönster till Minstabarnbarnets skräckblandade förtjusning. 
”Den går mot ditt hus igen” tyckte dottern men jag bara skrattade. Det tog fem minuter, sen kom en bild på älgen i dammen igen, nu med huvudet åt andra hållet.
”Återbesök” meddelade Hjärtat.
Håhåjaja.
Nu har Hjärtat lagt ut plankor över dammen, det har jag lovat att inte visa. Om jag säger så här:
Kurt Olsson hade varit avundsjuk!
Nu hoppas vi att älgen håller sig borta men risken är att den checkar in på spa här igen.
Mycket ska man vara med om.




3 kommentarer:

  1. Får se om det funkar att kommentera nu då.
    Häftigt att älgen hittade att ställa att svalka sig! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Häftigt för den men inte för oss. Söndertrampade näckrosor och vattenpump, revor i nya dammduken och på väg ut från tomten demolerade rabatter. Suck. Den kom tillbaka flera ggr under dagen, dammen är full med hår, så äckligt.

      Radera
    2. Usch, så dumt. Jag tänkte mest på att den var påhittig av sig. Har den inte kommit sen fler dagar? Kanske bäst att avvakta med saneringen? Eval8

      Radera