måndag, november 27, 2023

Denna blogg ….

….. verkar ligga lite i träda. Det gör dock inte innehaverskan som minsann navigerar i novembermörkret med bravur. Om jag får säga det själv. Och idag skiner solen. Bara en sån sak, jag blir glad.
På jobbet går det bra och det är SÅ roligt. Att jobba som förändringsledare har gjort mig gladare, piggare och jag ser en mening med att gå till jobbet igen. Bra grej. Man jobbar ju ändå ganska mycket.
Träningen då? Jo vars. Vattengympa och simning, två till tre pass i veckan. Nöjd med det. Allt annat är bonus vilket har gjort att det dåliga samvetet lättat, eller ”jag borde” blir ”jag gör”. Sen tränar jag stick-musklerna nästan varje kväll och kören är andnings- och våga ta i-träning. Så sammantaget går träningen bra.
Så har vi hemma-livet. Det rullar på med samboskapet. Ibland gör våra olikheter mig skvatt galen, ibland ser jag dem som en styrka. Lite som jag är, upp och ner. Men framåt. Framåt är bra.
Igår skulle vi äta julbord till exempel. Tio minuter innan vi skulle ä började andra halvan av hushållet att prova kläder. Liiiite provocerande faktiskt och skjortan var lika skrynklig som ett hopknölat silkespapper. Oigenkännlig. Men va f-n???????? Fram med strykjärnet och hundra frågor om gradantal, inställningar, destillerat vatten eller inte och ja! Det brann i min peruk då. Stryk bara!
Kanske blev motparten lika provocerad när jag svarade att man fick hälla precis vad vad som helst i strykjärnet just då. Filmjölk. Lampolja. Saft. Kunde inte bry mig mindre.

Julbordet! Så mysigt även om just vi kom försent och missade glöggen. Hela gänget satt redan till bords när vi kom och vilka mysiga timmar vi fick när jag landat. Väldigt gott var det, småbarnen fick julklappar av personalen och avslutningen, gottebordet i källarvalven gick inte av för hackor. Sen låg jag i paltkoma i soffan resten av kvällen.

Ikväll har vi julkonsert med kören på lokal. Har tagit ledigt på eftermiddagen för att ladda för det. Man blir glad av att sjunga!


2 kommentarer:

  1. Det låter som livet i ett nötskal. Här tar jag itu med kläderna. Frågar i god tid och så stryker jag det. Enklast så, tycker jag.
    Julbordet såg så mysigt ut! Kul att kunna ses alla så.
    Du tränar på bra, vi måste verkligen komma igång här.
    Idag har det varit kallt, grått, lite blåsigt och lite snöigt ikväll. Brrrr! Inte mitt favoritväder alls! Glad måndag! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det där nötskalet …. 😊
      Jag vägrar hålla på med någon annan fullt fungerande vuxens kläder. De är ju inte dumma i huvudet, annat kan de lära sig när det passar.
      Vi har fått snö. Vintrigt och fint, det blir lite ljusare, det är skönt.

      Radera