söndag, augusti 16, 2009

Hemma

Hemma i Lilla Staden igen. Dagen har ägnats åt att packa upp, lägga i ordning, sortera post och läsa två veckors morgontidning. Ja just ja. Vi har tvättat också. Så här fram mot kvällningen känns det som jag tvättat 318 maskiner tvätt, tumlaren och torkskåpet har gått för högtryck så jag har inte varit det minsta miljövänlig idag. Jo, förutom tvättmedlet som jag svor över för att fläckarna gick inte bort. Är det månne det som kallas miljöval?
"Antingen tvättar du med tvättmedel som är dåligt för miljön och går fläckfri genom livet eller så är du miljövänlig och går där med dina nytvättade fläckiga t-shirts och visar därmed att du är miljövänlig, minsann".
Eller kan det vara så att det är tvättmaskinerna i sig som är kassa? Vi har ju gemensam tvättstuga här på gården och det tvättas mycket om jag säger så.

Nåja. Mycket att fixa och dona med är det och att komma hem igen efter att ha varit borta länge är trevligt tycker jag. Den här gången längtade jag särskilt efter mina stora flickor som jag inte sett på veckor. Största Systern har jag inte lyckats haffa ännu men ska göra ett försök i morgon dag. Stora Syster däremot kom hem till sin mamma efter sommarjobbet och oj, vad det var skönt att kramas igen! Fast lite morrade jag åt henne.
På altanen står två stora krukor som jag planterat träd i med vita sommarblommor under. När jag valde träden föll jag för att de blommar redan i maj med gula, lysande små blommor. "Hängkaragan" heter de visst. Nu kan de heta vad som helst för de har blommat färdigt för evigt. De har nämligen inte blivit vattnade på två veckor. Det står ju visserligen på skötselanvisningen att de trivs i torra lägen, men någon måtta på ökenklimat får det ju vara!
"Oj då" sa hon när jag sa
"Morr på dig"!
"Smällar man får ta" tänkte jag sen när jag inspekterade resten av "The Garden" som efter vår semester definitivt inte platsar i någon trädgårdsbok.
Jag vet. Jag vet. Trädgårdsmästeri har ALDRIG varit Stora Systers gebit eller vilken tonåring som helst och förresten blev jag glad ändå. Krukväxterna inomhus har klarat sig utmärkt för DEM har hon vattnat. Det gjorde hon inte förra gången så framsteg gör hon. Helt apselut gör hon det!
Det är i alla fall skönt att vara hemma och kunna krama mina flickor igen.
Och Hängkaraganer finns ju på varenda plantskola........

14 kommentarer:

  1. Hittade hit via ANJOCAPI...vilka fantastiska foton Du tar...och vilka målningar....jag är mäkta imponerad!!!!!!

    Bar att få återkomma!!!!!

    Måste förresten googla dessa hängande karaganer....

    SvaraRadera
  2. Ia: Välkommen! Tack och tack! På återseende! Hade tänkt lägga ut bilder på träden före och efter men "näe" sa Stora Syster....;)

    SvaraRadera
  3. Det är väl så att de inte riktigt börjat märka omvärlden omkring dem.....:-) Men det brukar förbättras. Jag ser det på dottern nu. Påminner man henne om hur det var så vill hon inte kännas vid det.....:-)

    "Så har jag aldrig sagt/gjort", brukar bli svaret. Då ler mamma för hon vet och minns.....:-)

    SvaraRadera
  4. Äsch, vad är väl en hängkaragan när man får krama dotter? ;-)

    Kramar till dig!

    SvaraRadera
  5. Lite svinn får man nog räkna med, som sagt, hon hade ju gjort framsteg i alla fall...

    SvaraRadera
  6. Ibland är det så att de miljövänliga medlena räcker helt enkelt inte till. Då är det ordentliga doningar som måste till för kläderna vill man knappast förstöra!

    SvaraRadera
  7. Jag är ju själv helt hopplös på att sköta blommor (trots att jag faktiskt jobbat i blomsteraffär!) och de stackare jag planterade ute denna säsong finns nu uppe i blomsterhimlen. Mina få krukväxter inne har jag tuktat hårt så de trivs med att få vatten 1 gång/månad.:-)

    Visst är det skönt att komma hem igen även om man haft en härlig tid borta. Men den där jäkla tvätthögen som blir är ju urjobbig att ta sig igenom med eller utan mijövänligt tvättmedel!;-)

    Kram!

    SvaraRadera
  8. Spader rodnar nu...42 bast och alla blommorna på balkongen i Jävastaden har dött!

    SvaraRadera
  9. :) Bra som vanligt! Skrivet alltså.

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  10. Ps Cina. Det finns ett miljövänligt fläckborttagning som heter galltvål funkar i alla lägen.. kram och välkommen hem

    SvaraRadera
  11. Visst är det skönt att komma tillbaka hem igen när man varit borta ett tag och inte minst om man varit ifrån sina små (eller stora)!

    Det stämmer att vi har sommarstället i Stockholms skärgård vi med. Har tillbringat en underbar helg där - lite bonus på sommaren :)

    ha det bra! Kram

    SvaraRadera
  12. Hängkaragan har jag oxå ett ex av..den har jag dock nergrävd så den växer o frodas..vacker när den blommar på våren..synd din gick hädan..kram

    SvaraRadera
  13. Cicki: Mammor minns!

    Kim P: Precis!

    Speja: Framstegen smäller högst!

    Znogge: Visst är det så!

    Anbam: Ja, tvätthögen är enorm! SÅ mycket plats tog det INTE när vi åkte.....

    Spader Madame: Balkonglåda i söderläge? Ajaj. Svåra grejer! ;)

    S o F: Tack! Detsamma till dig!

    Laila: Galltvål??? Aldrig hört taaaalas om. Däremot att "spy galla" över värdelösa tvättmedel. Men tvålen skall provas!!

    2BarnsMamma: Hemma är helt enkelt bäst! Till slut!

    Engelsson: Ja! Visst är de vackra?!!! Kanske skulle prova att gräva ned den???? Man vet ju aldrig. Det skulle förvåna mig om den tog sig men hoppet.......

    SvaraRadera
  14. Ja, några gröna fingrar har då inte jag heller.. Jag har petunior i en blomlåda, pelargoner i två krukor och krasse hängande på väggen. Det är alles!!! Och jag har fullt sjå med att få dem att överleva!! ;o)

    SvaraRadera