onsdag, november 04, 2009

En karamell

Vissa karameller ska avnjutas länge! Nu har jag hållt på en ett tag. Jag har fått en Award. Christina har sänt en till mig med dessa ord:


""Hej Cina, jag sä'nder dig en Award för jag
tycker du är en fantastisk kvinna.
Och du har en sådan humor! Kram christina
""

Olika Awards vandrar runt i bloggvärlden och jag blev glad när en av dem "ramlade" in hos mig. TACK Christina! Till denna hör att berätta sju saker om sig själv och sen att lämna den vidare till sju andra bloggare.
Christinas Ahls blogg hittade jag till i våras. Hon, liksom jag, är sjukskriven och försöker hitta en väg tillbaka från utbrändhet och depression. Jag vill också nämna att hon tar väldigt fina bilder!
10 olika saker om mig själv har jag redan berättat/avslöjat. Ok. Här kommer sju till, jag väljer att ha lite julanknytning:

1. Jag gillar att få paket. Jag röstade således "NEJ" när förslaget att endast köpa julklappar till barnen blev aktuellt för en sisådär 20 år sedan. Jag blev väldigt nedröstad kan jag säga. Sedan ett par år tillbaka är dock ordningen återställd.

2. Sedan 24 december 2008 är jag rökfri.

3. Min passion i livet är pepparkakor och jag kan inte låta bli att göra ett pepparkakshus med ungarna till varje jul. Har försökt att låta bli men det går inte.

4. När barnen är med mig på julafton går vi till kyrkan vid lunchtid för att se på när julkrubban plockas fram och vi sjunger julsånger. Lite tråkigt och lite mysigt tycker ungarna men minns förra julafton då vi ringde polisen på vägen och tipsade om en rattfyllerist som for fram som en galning genom stan. Minnesvärt, hela utflykten.

5. Jag hänger alltid upp en mistel till jul. Det är trevligt och i villervallan med alla barn, paket, katter och allmän röra kan jag alltid hitta Älskade Sambon ståendes under den, redo för att pussas när jag går förbi. Vi gillar nämligen att pussa på varandra fast det gått sju år sedan vi träffades.

6. I mitt "förra", mycket kontrollerande och kravfyllda liv, var julförberedelserna nästan klara så här i början av november. Trodde jag. Sedan byggde jag på hela tiden med nya krav och smällde nästan av när "juldagsmorgonen glimmade" och jag glömt att lägga på julduken. Vilket nästan aldrig inträffade, att jag glömde alltså, men det hände väl att någon av ungarna spillde något eller kräktes julgröt på nya duken och då kunde jag börja gråta. Eller när Store Bror smällde huvudet i ett skåp på julaftonsmorgonen så blodet sprutade och min första tanke var "jag kommer aaaaaaldrig att hinna få julmaten klar innan Kalle Anka" så jag helt sonika tejpade ihop ungen med klippta plåsterbitar. Ja, ja. Det funkade ju men, kära vänner, är tecken på total stress och att haveriet är nära. Där har jag lovat mig själv att aldrig hamna igen! (var vänlig påminn mig om några veckor när jag skriver desperat om silveränglar, julgirlanger och broderade ostgördlar.....).

7. Mitt sjunde avslöjande med jultema är att jag faktiskt gillar och längtar till julen trots alla "krav" och "måsten" som redan nu slungas emot mig bara jag sticker näbben utanför dörren. Det gäller att stå emot och plocka just DE russinen ur lussebullen som man gillar allra bäst. Att dricka glögg till exempel! Att inse att köpta pepparkakor duger! Med mögelost på är det bästa lyxfikat!

Så, mina kära vänner förvaltade jag denna Award. Jag kan inte välja ut sju av er, det bara går inte. Av sånt får jag ont i magen. Men om jag gör om det lite, till en utmaning? Julanknytningsavslöjandeutmaning? Jag skakar om lite, lyfter mina händer och sviiiiisch..... ut i cyperspace ......



5 kommentarer:

  1. Jag var också sådan en gång i världen. Kanske inte fullt så mycket men väldigt nära.

    Numera har vi en mycket bantad jul. Dessutom firar sambon och jag helst jul ensamma. Det är inte alltid det blir så och då får man gilla läget. Men får vi välja så. Resten av juldagarna så träffar vi gärna släkt och vänner.

    Vi behöver ingen mistel, vi pussas ständigt ändå efter snart tio år tillsammans. Visst är det underbart när man träffar rätt man till slut.

    SvaraRadera
  2. Julafton ska det stå och inte bara jul. Det är julafton vi vill vara ensamma och njuta av det som blivit vår julstämning.

    SvaraRadera
  3. Det låter som en bra insikt att välja det som man själv tycker är mysigt med julen så att det inte bara blir en massa krav från andra som man försöker leva upp till. För visst kan julen vara härlig då! Kram kram

    SvaraRadera
  4. Vad gäller 2:an så tycker jag att Cina numera har gjort sig förtjänt av överdådiga julklappar en masse...

    Kyrkan vid midnatt med Esset är numera tradition, annars är kyrkan för mina kids litet av stället där man har begravningar -ju!

    Mistel fick vi en av Loppanlej förra året. Jag älskade den!

    Gillar också julen, men har en förmåga att göra den alltför kravfylld. Esset, den raringen, hjälper mig in i nya spår!

    PUSS på dig Cina, du är sååå väl värd din award!

    SvaraRadera
  5. Intressant lista.. Ska nog haffa den när det flyger i cyberspace!!! Skönt att du kommit till insikt. Jag tror att massor av människor beter sig precis som du beskrev det.. Hyperstressade!!

    Sv: Jag tycker att du ska passa på med badet. Det låter ju urmysigt ju! Kram på dig!!!

    SvaraRadera