tisdag, november 24, 2009

Stick i armen och gummiknän

Igår tog vi sprutan, Stora Syster och jag. Vi begav oss till kommunens upprättade vaccinationscentral och det gick bra ända tills någon före oss i kön svimmade och stöp rätt ner i golvet med en duns. När detta inträffade bleknade Stora Syster rejält och mamman fick hålla handen en stund innan hennes blodomlopp hittade tillbaka till huvudet.
"Är det verkligen inte farligt?" frågade hon flera gånger och mamman höll handen, klappade kinden och försäkrade att det verkligen inte är farligt.
Nej, jag tror verkligen inte att det är farligt, bara en väldigt, väldigt ovanlig och märklig situation. Många människor på samma plats i ett kö-system, securitasvakter, röda-korspersonal, sjuksköterskor klädda i gröna kläder, många "stick-stationer" och över allt svävade en doft av desinfektionssprit. Det är verkligen inte konstigt att en del människor svimmar. Jag som själv varit sjukvårdspersonal kände att i knäna var det lite mer gummi än vanligt men sen gick ju allt så bra, så bra.
I natt vaknade jag av att det gjorde ont i armen. När vi sammanstrålade till frukosten i morse, klagade Stora Syster på samma symtom. Just nu ligger vi i var sin ände av soffan, hon har yrsel, huvudvärk och jätteont i armen. Jag är mest lazy och låg. Novemberlåg. Mitt emellan ligger Store Bror och ojar sig för på torsdag är det hans tur att få sprutan av skolsyster. Han är mest oroad över hur det ska bli med "handbollsarmen". Det är ju match på lördag igen. Dessa ord glädjer mamman för då vet jag att han är på bättringsvägen. Äntligen!

10 kommentarer:

  1. Det är jobbigt med november. Väldigt jobbigt. En klen tröst är att det är så för många, och man är inte ensam...
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Stort och smått: Nä, precis! November! Vik hädan! Ge oss december och snö!

    SvaraRadera
  3. Åh så bra att han är på bättringsvägen. Säg till handbollsspelaren att han ber att få sprutan i andra armen vetja.

    Jag vet inte när jag får gå och skaffa mig lite hederlig armvärk men det kommer väl kan jag tro. Hoppas att jag klarar mig undan influensan till dess.

    Hoppas att ni alla snart mår bättre och kom ihåg, snart är det december...

    Markatta

    SvaraRadera
  4. Hej Cina !!!

    Det som jag tyckte var otäckt med sprutan var att den var så HIMLA lång själva sprutspetsen. Fick lite ont i armen och sprängde en del men nu är det bra igen.
    Nov är en mysig månad för mig men det beror på att min äldste fyller år¨och sen börjar man förbereda inför advent. Tänker på dig !!!

    KRAM

    SvaraRadera
  5. Stackars liten. Hoppas hon snart känner sig bättre.
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Det har blivit lite cray över den här svininfluensan.Folk stor i kå 2 timmar ochnär de kommer fram är vaccinet slut - återkom i morgon - kanske har i fått mer. Ska man skratta eller gråta.
    Jag ska till doktorn i morgon och frågade om jag då kunde få sprutan.
    Vi vet inte när på dan vi får vaccinet - nu gråter jag.
    Skönt att ni har gjort vad som göras skall.
    Min vänninna blev sjuk igår - 40 feber, ont i alla leder och mår pyton. Hoppas det går över fort
    Ta hand om er. Kram Viola

    SvaraRadera
  7. Vad skönt att sonen är på bättringsvägen. =) Hur känner ni er idag efter sprutan då? Hoppas det inte blev värre än så.
    Kramen Inger

    SvaraRadera
  8. Ja, detta blev en tung månad. Skönt att höra att Store Bror är på bättringsvägen iaf och jag hoppas att du och Stora Syster slipper allt för jobbiga biverkningar. Jag ska ta min spruta nästa vecka (om allt går enl planerna). Är inte det minsta ängslig för själva sprutan men oroar mig lite för eventuella biverkningar eftersom jag redan nu är så dålig i kroppen. Fibron protesterar högt mot detta sunkiga väder och som lite extra krydda har jag en hälsporre som gör djävulskt ont.

    Kram!

    SvaraRadera
  9. Hade också det jobbigt med ont i armen, men det gick ju snabbt över! Ge oss december men ingen snö! Puss!

    SvaraRadera
  10. Markattan: Hoppas verkligen att du hinner ta sprutan!

    Fam Grönlund: Sprutor är inget hit. Verkligen inte!

    Anna: Hon är redan bättre! Tack!

    Viola: Oj! Vad hopplöst! Här har det fungerat väldigt bra! Vad jag vet?!

    Inger: Idag är det fortfarande bara ömma armar! Kram!

    Anbam: Ja, hoppas du slipper biverkningar! Lite armont kan man ju stå ut med, dock! Fibro och hälsporre däremot! Usch! Hoppas du blir bättre snart! Kram!

    Spader Madame: JA! December! Va? Ingen snö?! Men, men.... det blir ju ljusare då......;) KRAM!

    SvaraRadera