måndag, november 30, 2009

Vad man inte vet att man vet.....

Det blev en lång bloggpaus då "att-göra-listan" varit lång och energin varit riktad till de stundande födelsedagarna. Två av dem inträffar denna vecka och på lördag ska det hela krönas med Öppet Hus för samtliga "decemberfyllerister" i det här huset. De fyller ju gubevars 80 år. Tillsammans. 81 med katten.
Läser ikapp bloggar och undrar ju så klart vad ni hittat på när jag varit upptagen på annat håll. En hel del må jag säga! Jag är utmanad av Spader Madame att berätta 10 saker om mig själv, jag har fått en Award från Pia med samma utmaning och Annika utmanar mig på 10 saker om mig.
Jag bugar, bockar och tackar för att era tankar gått till mig och här kommer 10 vetande om mig som jag inte tror att ni vet! Eller så vet ni det redan och kan sucka "har hon redan berättat ju"... Hur som helst, här kommer 10 hållpunkter genom mitt liv:

1. Jag är född i Småland. Det sägs ju att smålänningar är "snålänningar" men det stämmer inte på mig. Däremot älskar jag lingonsylt, smålands röda guld.

2. Jag var ENORMT blyg i skolan. Sa aldrig ett pip, har därför fått göra en sisådär 20 olika hörseltester men nej. Hörseln var det inget fel på. Idag är lilla mamman sällan tyst och väldigt oblyg, var väl helt enkelt lite sen och trög i starten.......

3. Jag kommer ihåg vilket telefonnummer mina kompisar hade som jag umgicks med under skoltiden (vi pratar -70-tal nu!) men jag kommer inte ihåg mitt eget mobilnummer idag!

4. När jag gick i högstadiet var jag med och vann skol-DM tre år i rad i volleyboll!

5. Jag började spela gitarr i tredje klass efter att ha genomlidit det första obligatoriska året med blockflöjt, och spelade sen till 1.a året på gymnasiet. Än idag kan jag spela "Cavatina" med förbundna ögon, det är dock det enda stycke jag kommer ihåg utantill.

6. Under gymnasietiden utbildade jag mig till undersköterska. Fast jag ville bli journalist. Egentligen.

7. 1983-1985 studerade jag på en folkhögskola till fritidsledare. Två år med internatliv och allehanda friluftsupplevelser inklusive en studieresa till Gambia där vi bodde i byar på landsbygden. Stort!

7. 1986 var jag på en Beach Boys-konsert i San Fransisco. Utomhus. Det var häftigt!

8. Har räknat ut att jag i runda slängar har bytt ungefär 14500 blöjor under min livstid. Hitills. Nåja, kanske har jag inte bytt dem allihop, men har i allra högsta grad varit inblandad på ett eller annat sätt. (hälften av dessa var tygblöjor men jag ids inte räkna ut hur många jag tvättat, då blir jag så trött....) tilläggas bör då förstås att jag ju har fyra egna barn och sju syskonbarn....

9. Jag gillar skor och det skulle aldrig falla mig in att slänga ett par OM de inte är hur trasiga som helst. Skor går alltid att fixas till och jag har hittat en skomakare som gör underverk av .... praktiskt taget bara en sula. Skobegäret har ärvts av mina tre flickor och ja, vi har många skor och snart, snart kan även Lilla Syster vara med och dela på skoinnehavet. My god!

10. Jag gillar att måla. Fast det vet ni ju redan. Men just den här månaden är lite speciell för jag är med i en utställning med tre tavlor. Det är lite häftig att gå där och titta och se att där hänger något som jag målat, tillsammans med andras verk. För det är jag lite stolt!

Jag utmanar härmed Stort och Smått, Nilla och Polargrevinnan! Lev väl!

9 kommentarer:

  1. Åh, kan du spela gitarr! Nu blir jag lite avundsjuk känner jag. Det närmaste jag kommit något sådant var när vi försökte spela ukulele på aktivitetsgruppen. Vi var inte bra men vi hade kul!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Oj så mycket spännande om dig. Det där med att vara väldigt blyg i skolan och tvärtom nu stämmer även på mig.

    Egentligen borde jag ju ta en tur till dig och titta på utställningen. Har ju fler kompisar i samma stad som tjatar på att vi ska komma....:-)

    SvaraRadera
  3. Tack för att du tänkte på mig, får jag säga då! =)
    Tio intressanta (eller inte-så-intressanta) detaljer kommer snart på min blogg.

    SvaraRadera
  4. Anbam: Japps!Sån är jag! Försökte mig på cittra en gång i världen, men nä. Det fick vara! Kram!

    Cicki: Tror utställningen pågår till 17 december. ABF-huset. Liten utställning men naggande god! OM du kommer bjuder jag på fika!

    Nilla: Spännande!

    SvaraRadera
  5. Skointresset har vi gemensamt, liksom telefonnummer till kompisarna, 141 38 och så vidare, men i skolan var Spader inte blyg, heller! Så kul att läsa!!! Vill gärna se vilka tavlor som ska ställas ut! Stora kramen!

    SvaraRadera
  6. Punkt nio finner jag SYNNERLIGEN sympatisk!

    SvaraRadera
  7. Hejsan vännen .
    Jo Tack... det har varit en hel del !
    Haft rätt mycket omkring mig så jag har haft paus också.
    Tänk så fort det går med tiden ...
    Men nu är Julpysslet i fullgång.
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  8. Åh, vilken intressant lista!! :o) Och hur häftigt är det inte med att ha sina tavlor på en utställning. Var någonstans?? :o)
    Kram på dig!!

    SvaraRadera