torsdag, november 12, 2009

Egen coach!

Torsdagar flyter på skapligt. Absolut. Onsdagarnas målarkurs brukar ha den inverkan. Det är bra. Jag hickar nästan inte ens till när ett brev från Försäkringskassan dimper ned. De skriver så mycket....

......1 januari ..... bla.....bla bla...... till Arbetsförmedlingen. ......bla .... bla bla......bla bla bla..... Introduktionsprogram .... blabla..... obligatoriskt ....... blablablabla ....... A-kassan ....bla... tjänstledigt.... sjukskriv........... blablablabla.....ännu inte i skick för .....blabla..... ingen ersättning ....blablablabla.........
Jorå. Saker löser sig med tiden.
Lite nervös blev jag egentligen bara när jag kom till stycket om vad som händer när jag skrivs in på Arbetsförmedlingen. Jag kommer att tilldelas en .... coach!
Vill jag verkligen ha det?
Om någon där på Arbetsförmedlingen bara lovar och svär att jag inte hamnar i klorna på coacherna Svindlar-Sture eller Kvacksalve-Berit som figurerat i tidningarna den senaste tiden så.... ok då.
THANK GOD att det är fredag i morgon! Då får jag pussa på älsklingen igen. Om HAN kör med handpåläggning tänker jag inte protestera. DET är då ett som är säkert!

15 kommentarer:

  1. Handpåläggning är bäst, håll dej till det du!

    SvaraRadera
  2. Åhhh lägger du en hand på mig också så jag kan "ta min säng och gå"???

    Vad bra att du fixar gå till Af...
    Men vad säger de om A-kassan?
    Hörde rykten om att man skulle få ersättning baserad på A-kassan?

    Kram och ja det ordnar sig alltid :)
    Jenny

    SvaraRadera
  3. Osloskånskan: Jag håller mig till det. Eller, jag HOPPAS på det! ;)

    Jenny: Jag MÅSTE gå till Af. Thats it! Jag blir utförsäkrad 1/1! Japps. Ersättningen blir samma nivå som arbetslöshetsersättning. Kruxet är att jag HAR ett jobb. Alla långtidssjukskrivna är ju inte arbetslösa. Så, jag måste ta tjänstledigt från MITT jobb för att få ersättning från A-kassan för att jag inte kan jobba på mitt jobb. Men, allt ordnar sig. I sinom tid. Jag är über-optimistisk ibland. ;) Kram!

    SvaraRadera
  4. Tack tack för fina grattis-hälsningen på min blogg!

    Jaså, du ska få en coach du... Har ju själv förbrukat ett antal sådana. Minns en för några år sedan som gav sig tusan på att han skulle göra mig förbannad. Tjafsade om att jag måste sluta hålla inne mina känslor. Nog fick han se på känslor allt innan vi var färdiga med varandra. Och nog blev jag förbannad. Så pass att han senare bad om ursäkt.

    Jag hoppas såklart att du får en alldeles underbar och kompetent coach, som verkligen gör skäl för sin yrkestitel. Måste ju finnas någon sådan också kan man tycka.

    Handpåläggning från din sambo är nog bättre för dig än all världens coacher så ägna dig åt det så mycket det bara går i helgen! ;-)

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Anbam: Älsklingen är världens bästa handpål... eeehhh ... coach! Säkert! Synd att han inte jobbar på Af!

    SvaraRadera
  6. Jag har för mig att man har rätt att välja coachföretag, det ska finnas en peng för det, ungefär som skolpengen. Du kanske inte behöver finna dig i Afs mediokra coachande. Det finns seriösa företag också. Det vet jag.

    Markattan, som faktiskt jobbar på ett av dem.

    SvaraRadera
  7. Ja, hoppas du inte råkar ut för hypnos!!
    Men vanlig hederlig handpåläggning är ju inte helt fel!! ;o)

    SvaraRadera
  8. Coach låter läskigt! Har en f d arbetskompis som blivit utsatt för en och det var inte nådigt vill jag lova! För coachen alltså haha.

    SvaraRadera
  9. Handpåläggning is the shit! Räknar med den kuren...

    Men också, seriously, håller på att fundera kring vad man ska bli och tittar litet på just coach. Ska tydligen kunna vara en talang där!?!

    I morgon är det fredag, tralalalalala.

    SvaraRadera
  10. Jag hejar på handpåläggning.;o)

    Det ska bli intressant att höra vad de gör på AF nu förtiden.
    Jag var där senast för ungefär ett år sen och gick en coachingkurs.
    Kram

    SvaraRadera
  11. Vilket krångel, men jag är också säker: det fixar sig. Fast jag måste säga att även jag ser lite skeptiskt på coacheriet. Däremot låter ju handpåläggning som något ypperligt.
    Kram
    Speja

    SvaraRadera
  12. Ja jisses vilken sabla de ställt till med..ska bli intressant detta..rätt som så står man väl på gatan utförsäkrad o arbetslös..dock ej arbetsför ..idioter

    SvaraRadera
  13. ojdå!
    Hoppas det ordnar sig på något vis.
    Tycker också att det låter så fel att man ska ta tjänstledigt från sitt eget arbete och få A-kassa istället.
    I slutänden är det samma kassa, dvs staten, som betalar detta.

    Jag håller tummarna för att du får en bra coach.
    Kram

    SvaraRadera
  14. Det är en ganska bra insikt - att allt ordnar sig! Även om vägen dit ibland kan kännas lite krokig! Hoppas du får en coach som känns bra!

    Ha en fin helg! Kram

    SvaraRadera
  15. Haha! Handpåläggning. Det låter det... ;)

    SvaraRadera