måndag, november 09, 2009

Oväder

Alltså. Vissa dagar får man ju skärpa sig, kamma sig, byta kanal eller vadtusansomhelst. Vissa dagar känns bara lite tyngre än andra och då KAAAAAAN det hända att jag tappar humöret. Trist. Men sant. Jag jobbar på det. Just nu jobbar jag på humöret i nya soffan. Det känns lite bättre där. Alla andra har flytt fältet.
Älskade Sambon åkte i morse till sitt jobb i Stora Staden och återkommer som vanligt om fredagen. Har jag tur och han ork, står han i dörren en vardagskväll och då är det ingen vardagskväll i vanlig mening utan ren och skär lyx! Till och med falukorv med mos blir lyxmat då!
För det mesta är det alltså mina barn och jag. Och diskmaskin som ska tömmas och plockas i, mat ska planeras och handlas, lagas, ätas och plockas undan, utvecklingssamtal och föräldramöten, träningar och aktiviteter som det ska skjutsas och hämtas till, läxor, sopor, tvätt, städ och ja. Allt som hör livet till helt enkelt. Varken mer eller mindre än för någon annan.
Men ändå!
Ibland slår min barometer över på oväder snabbt som bara den och ni vet ju hur det är med orkan och tyfoner?! De slår ju bara till. Överraskande.
Nu har jag ju mitt mående överlag, den häringa depressionen som ska övervinnas så jag har inte lika lång stubin som förr, inte lika mycket reserver att ta till, batteriet tar slut fortare än kvickt. Visst hjälper de till här hemma! De små liven.
Men ibland kan en inte kastad soppåse som läckt i hallen, en outplockad diskmaskin, frukost-kvar-på-bordet-klockan-17.00, oupplockade, stinkande träningsväskor, en sovande tonåring i soffan och hungriga-ungar-som-vill-ha-mat-nu-precis-nu vara som tändvätska är för en majbrasa. Explosivt.
Så väldigt fort blev jag väldigt ensam här på nedervåningen när jag kom hem efter arbetsträningen idag.
Aj då!
Då kommer Store Bror smygande och försiktigt från hallen hörs:
"Mamma. Ta lite choklad."
Som om DET skulle hjälpa????
Men han tar skylten på kylskåpet bokstavligt.
Jag provar. Jag tar mig lite choklad.



Vilken dag som helst är mamman på bättre humör igen!

10 kommentarer:

  1. Hihi, känner igen mig! Skulle vilja ha en sådan skylt jag också.
    Choklad kan göra underverk. ;-)

    Jag blev nästan chockad igår när Bus för första gången höll vad han lovat, nämligen städa sitt rum. Det har aldrig inträffat tidigare.

    Idag väntade vi hembesök av Hab och jag kämpade med städning trots begynnande ryggskott. Mitt i allt såg jag postbilen komma och ropade då till Bus: "Vill du hämta posten?". "Nej!", svarade han ärligt. Jag kom då på att han tar ju bokstavligt på allt så det är ju fel att fråga om han VILL något. Väntade 1 min och ändrade sedan taktik och sa: "Hämta in posten, tack!". "Okej!", svarade han raskt och sprang ut. :-)

    Nu hoppas jag att din sambo gör en snabbvisit mitt i veckan för lite puss och mys är alltid bra botemedel mot depp. ;-)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Ja sådana där dagar klarar man sig allt utan. Men hade man dem inte så skulle man kanske inte uppskatta den rena och skära lyxen lika mycket.

    Markattan, nästan Pollyanna idag

    SvaraRadera
  3. Visst finns det ett oändligt antal saker i vardagen som kan få en att tappa humöret och det måste man väl få göra ibland. Tur att det även finns glädjeämnen som att få njuta av en god bit choklad eller att få njuta av en lyxmiddag då och då! Ha en fin kväll! Kram

    SvaraRadera
  4. Skänker en kilo finsk fazer choklad!!!! Vågar inget annat.

    SvaraRadera
  5. Det är ju så att när man inte har så mycket ork längre då är man ju närmare sina känslor än tidigare.
    Särskilt de "tråkiga" d.v.s ilska och vemod/sorg.

    Kanske choklad hjälper..vad vet jag..
    Hur som helst snygg skylt.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Anbam: Bokstavligen tolkar de oss, de små liven!

    Markattan: Så sant!

    2BarnsMamman: Ja, det är tur att tappade humör kan plockas upp och avnjutas som gott humör igen!

    Daniel: Mums! DET gillar jag! ;)

    Ännelaij: Precis så är det! Choklad hjälpte lite grand. KRAM!

    SvaraRadera
  7. Been there done that. Har i och för sig aldrig provat att fixa allt med choklad, men kaffe brukar funka. Det fixar Äldste sonen som ett skott då! Hoppas att det funkade för dig också! PUSS!

    SvaraRadera
  8. Killen har ju fattat läget!! ;o) Men seriöst, det måste vara jobbigt att vara ensam vuxen så mycket.. Och saker har en tendens att hopa sig när mamman inte orkar plocka.. :o(
    Jag hoppas det blir ett "mitt-i-veckan"-besök!! Kram!

    SvaraRadera
  9. Hallååååå har du stulit mitt liv ???

    Hahhaa så helt exakt som det är här hemma .
    Bra skrivet .
    Fast jag har lite mera värk på detta :(
    Just nu är jag förbannad på en ÖVER FULL soppåse som skulle tömts IGÅR...
    Vi har diskdagar .

    Min man kommer hem och sover på morgonen,fm så några få tim innan han åker får vi .
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  10. Menn du..då vet ju ungarna att du e mänsklig..o ingen supermorsarobotsomeomänskligtduktigosommanintekanlevaupptill..kram

    SvaraRadera