måndag, december 16, 2019

16. Helgen som gick

Det har varit en lugn och skön helg, som jag behöver så väl. 
I fredags simmade jag som vanligt, på frukosten serverades det både lussebullar och pepparkakor. Fiket vi går till var fredag har fått nya ägare och har piffat till stället. Jobbade mina fyra timmar och åkte hem. Städade. Det är fortfarande roligt att städa i huset. Fram mot kvällningen blev jag svårt sugen på att se ett luciatåg - sagt och sett. Baxade in Hjärtat i bilen och åkte till en kyrka ute på landet där det bjöds på både luciatåg och körsång. Vackert och stämningsfullt. 
Somnade sen i soffan runt halv tio, lätt hänt när det var uppstigning 05.20.
Hjärtat tillbringade lördagen i Västerås, på pingistävling. Nu är jag inte omåttligt förtjust i pingis så han fick åka själv. Jag hasade runt själv hemma i huset, kollade på nyhetsmorgon, pratade länge med mamma innan jag begav mig till Sporthallen. Det vankades handbollsmatch. Hejade som bara den men det hjälpte inte, de förlorade. En mycket låg Store Bror spred sedan lite orosvågor men jag försöker tänka logiskt och vara rationell. Men det är banne mig inte helt enkelt.
Väl hemma igen städade jag övervåningen. Någon kanske har listat ut att jag städar mycket när jag är orolig, har ångest eller bara funderar mycket över saker och ting. Antagligen för att även städa inombords. Få saker och ting på rätta ställen, rensa och bli av med. Sen låg jag i soffan och läste. Länge. Känner av min antidepp-medicin, det känns konstigt i ansiktet och jag blir torr i munnen. Känner igen det sedan tidigare gånger. Har inte blivit gladare, känner inte att jag orkar mer men det är bara att se tiden an. Har i o f s orkat simma tre gånger förra veckan så vem vet?
Tredje advent firade vi ned Bästa väninnan med särbo. Vi satt i vårt nya kök, drack kaffe och åt saffransgifflar med vit chockad. Vansinnigt gott. Största Systern behövde barnvakt en stund så jag hämtade Lilla N. Vi gjorde skattjakt med adventspresenter, det gillade vi båda två. Lilla Ns favorit är Hjärtat. Mormor ligger i lä men det gör inget. Jag blir glad när jag ser de där två, de har sitt speciella band. När Lilla N åkt hem hittade vi hans favoritdocka, Olle, i soffan. I samma ögonblick ringde Största Systern om samma sak och jag hörde det lilla livet gråta i bakgrunden. Det var bara att kasta sig i bilen och leverera Olle, när jag kom fram hade Lilla N somnat i soffan men blev glad över sin docka när han vaknade i morse.
Så gick en helg. En bra helg. Alltför fort känns det som, som de flesta helger. 

Dag 16 i 
Den där om Jenny decemberkalender 

1 kommentar:

  1. Så har vi bloggat om lite samma saker...barnbarns favoriter. Såklart du var tvungen att återbörda Olle till lilla N. Det blir ju för bedrövligt annars! Minns när B2 var liten, hans snutte var hans allt. De tappade den på köpcentrats parkering. Inhandlade en ny, exakt likadan, den ratades direkt. På kvällen, efter stängning, körde de dit. Vilken lycka att snutten låg där och efter en tvätt blev som ny!
    Känns köket bra?

    SvaraRadera