tisdag, december 10, 2019

10. Min inredning

Min inredning har alltid varit en blandad kompott av nytt och gammalt. Har bott på många ställen men det jag alltid släpat med mig har varit gammelfasters vita byrå, farmors tramp-symaskin och mormors gråa skåp. Sängar, hyllor och bord har kommit och gått men mina tre favoritmöbler består. Så även i det lilla rosa huset, de är med!
Nu har vi förvisso köpt en del nytt, två blå soffor, köksmöbler och ... ja, det var väl ungefär det. Jo, ett vitrinskåp också. Två hem slogs ihop till ett och vi valde ut att ta med det vi gillade mest. Kan hända att radhuset är något överrepresenterat. Å andra sidan bryr sig inte Hjärtat så mycket om inredning, det får jag härja med bäst jag vill. 
Kan inte säga att vi någon direkt röd tråd vad gäller inredning förutom gammalt och nytt med lite överraskningar här och där som en vit Robin-byrå från Ikea, inhandlad second-hand, som plötsligt fick ”diamant”-knoppar och nu pryder sin plats i matrummet. 
Stolar. Gillar stolar. Går att använda till mycket. Att sitta på, ha till nattduksbord, piedestal, hylla, att stå på (en stadig en rekommenderas) eller helt enkel bara att titta på. Så många fina stolar det finns. Alla med sin egen historia.
Det är nog, när jag tänker efter, den röda tråden i inredningen: en historia. Gillar att det syns att möbler och prylar är använda, ett levande hem. För den sakens skull behöver man ju inte hacka med kniv och gaffel i bordet med flit men vanliga levnadsmärken glädjer mig. 
Vitt, grått, blått och svart. I farstun är färgen rosa. Huset har puts i rosa ton så den gamla plyshfåtöljen från någon annan secondhandaffär passade finfint. 



En annorlunda karmstol som väntar på nytt tyg.


En blommig stol från Myrorna för 50kr passar i den rosa farstun.



Den blommiga stolen blev en julig stol med rödrutig handduk på sitsen istället.



Min favoritstol. Knallgrön från början, skrapade bort färgen hjälpligt sedan har den slitits ned av användning. 


Den rosa fåtöljen. En begagnad Dux-fåtölj, man sitter otroligt skönt i den.


Dag 10 i decemberkalender, Den där om Jenny

1 kommentar:

  1. Det ser så mysigt ut. Det viktigaste tycker jag är att man själv trivs och gillar!

    SvaraRadera