onsdag, september 09, 2020

Ett år äldre. Inte så mycket klokare, möjligtvis coolare!

I söndags fyllde jag år. 58 stycken. Det betyder bl a att jag är kvalificerad för att söka ”Förkortad arbetstid för äldre”, vilket jag funderar på att göra från 1januari. Slår dövörat till för alla domedagsprofeter om att pensionen blir så dålig, att jag kommer få gå från hus och hem när jag blir gammal och det blir påvert. Men jag vill orka leva också. Och jag har sett om mitt hus. Nu ska jag se om mig. 

Födelsedagen firades med nära och kära, fika in masse och uterumshäng långt in på sena kvällen. Älskar’t! Stora Systern och jag tog ett lunchdopp innan alla gästerna trillade in, så himla skönt!

Sedan dess har jag varit trött, trött men in i hjärtat glad och igår slog migränen till. Stapplade hem efter lunch och sov till kvällen. Åt lite och somnade om. Dagar försvinner ...

Idag åker Stora Systern hem igen, Lilla Systern släpps ur karantän, hennes Corona-test var negativt och det är vi innerligt glada för. Sist men inte minst, ikväll drar syjuntan igång. Vi har bestämt att ses på jobbet, i vårt stora matrum där det är gott om plats. Vi erövrar vanligheten igen. 

1 kommentar:

  1. Det visste jag inte ens att man kunde! Nu behöver jag ju inte minska min tio timmars vecka, men jag hade definitivt gjort det om jag jobbade mycket. Pensionen blir ju som den blir, det får man klara då!
    Vilken ung tjej du är! Om fem veckor fyller jag 60!!! Verkar helt knasigt, hur kan jag vara så gammal?
    Vilken fin födelsedag du fick. Den kan du leva länge på!
    Gå ner i arbetstid och var rädd om dig❤️

    SvaraRadera