söndag, april 09, 2023

Påsken, så här långt

Fredagen avslutades med barnbarnshäng. Jag och Hjärtat hälsade på familjen med en bullpåse i högsta hugg och så fick vi Lilla N med oss hem. Vi matade fiskarna och sen åkte vi och tittade på solnedgången. Vilken fin kväll vi fick. Det kändes skönt.
Gårdagen var solig och fin med årets första utefika. 
 Vi handlade lite, sonen var här och åt lunch och när jag skjutsade hem honom hälsade vi på mamma på kyrkogården. 
Resten av dagen ägnade jag åt uterummet och att få ned alla gladioler i krukor, några hade redan börjat skjuta skott. Vilken växtkraft!
I morse klev vi upp tidigt. Hjärtat åkte till Hudiksvall för att jobba med ljud i en bil och jag började förbereda lunch till kidsen.
Det gick med en faslig fart. Jag bakade en citronpaj och en rabarberpaj. Stekte köttbullar och kokade ägg. Rörde ihop en paprika-och lökröra, tzatziki och gjorde en grönsallad. Två kilo potatis klyftades och skjuts in i ugnen till det bjöds stekt kyckling. Ibland får jag feeling i köket, idag var en sån dag. 
De skulle komma vid 12, alla utom Stora Systern. Men jag blev överraskad, hon hade kastat sig på tåget vid 11 och kom med. Vilken surprise, så fick jag ha dem alla fyra ett par timmar. Lucky me!
Barnbarnen var med så klart och vi hade premiär i uterummet, alla fick plats. Efter maten fick barnbarnen gå en skattjakt med olika ledtrådar. Skatten var två stora ”diamanter”, det var lite klurigt men de löste det. I påskliljeträdet hängde det påskägg och dem hittade de också. Så härligt med skratt och bus på gården, vi satt ute och fikade och jag njöt för fulla muggar.
När alla drog till sitt gick Stora Systern och jag en promenad runt sjön och sen var det faktiskt ganska skönt att slänga mig i soffan och slumra en stund.
Mycket nöjd och glad över en fin påskdag är jag! 












1 kommentar:

  1. Så himla härligt det låter att kunna samla alla. Vi får aldrig till det och det är så tråkigt.
    Idag kom en gemensam barndomskompis till Stora systern och Yngsta förbi. Han hälsade till Stora systern, som han inte träffat på såååå länge.
    Hans syster skulle ha andra barnet i juni, med sin nya sambo. Det vet kanske Största systern redan.
    Annars får du berätta ☺️ Eval8

    SvaraRadera