måndag, april 10, 2023

Så var’e över

Även över påskens sista dag sken solen. Sov länge, åt frukost länge och åkte sen till stallet. Teorilektion. Gosade med hästarna och pratade med svärdottern som var med och hjälpte till på lektionen tillsammans med sin tvillingsyster. Så fick vi ses två dagar efter varandra, lyx!
Åkte hem, lagade falukorv i ugn. På plåt. Tillsammans med tärnad potatis, rödlök i klyftor, paprika i bitar och sladdriga tomater. Perfekt att bli av med tomater så och väldigt bekvämt att laga allt på plåt. Minimalt med disk och allt klart samtidigt. Efter lunchen fick jag feeling och klippte äppelträdet. ”Problemet” med mig är att min feeling kan ta slut väldigt fort och kan hända att det blev så även denna gång. Men jag dansade mig och bestämde att det blev ”good enough”, det var åtminstone jämt. Här och där. Beslutet blev ”klart” och jag åkte till Herr L. Vi har pratat i helgen så jag vet att han haft besök och varit bortbjuden på mat, det går ingen nöd på honom men det gnager lite inombords ändå. Jag borde …. 
Nåväl. Besöket blev trevligt som alltid, vi gick den obligatoriska trädgårdsrundan och då saknade jag mamma väldigt mycket. Det skulle kunnat vara att hon var inne och kokade kaffe men inte ens det. Tomt. Konstigt. Längtigt. Så satt vi i uterummet och pratade och ditten och datten och till slut om mamma. Hur mycket vi saknar henne, att vi gjorde det bästa av den tid vi fick och att vi ofta tycker att vi hör henne. Ett väldigt fint samtal. 
Till slut åkte jag hem och plockade upp allt äppelträdsris. Så var påsken över för denna gång och våren har kommit. Glad för dagarna med kidsen, barnbarnen och solen. Sol! Bara en sån sak.



Gula huset. Fint ställe att avsluta påsken på.

1 kommentar:

  1. Det hörs som en fin dag! Hoppas du sover gott inatt och tar dig än veckan med nya krafter! Eval8

    SvaraRadera