onsdag, oktober 25, 2023

Musik, musik och lite mat

I måndags hade vi kör-övning i ny lokal. Det gamla stället ska asbestsaneras  och då ska inte vi vara där och sjunga. Den nya lokalen ligger i ett slott. Eller kallas åtminstone ett slott. Ett mycket gammalt ställe som varit mentalsjukhus, kronikerhem och sen långvård. I slutet på 70-talet avvecklades vårdhemmet och det byggdes om till kulturhus och sedan mitten på 80-talet är det ett musikkulturhus. Det är många många band som spelat och tränat där och nu ett gäng tanter och farbröder som övar kör. Lite kul faktiskt. Där har man smugit omkring i sin ungdom och försökt impa på snygga musiker. Utan framgång förvisso men kul hade vi.
Igår bjöd Hjärtats son oförhappandes på middag och vem är väl jag att tacka nej till lagad mat? Vi fick en mycket trevlig kväll och serverades risonisallad och zucchiniplättar, mycket gott. Han har flyttat in i ny lägenhet och fått så fint, kul att se.
Idag har jag varit på massage och i kväll har Hjärtat lagat mat medans jag och katten vilade i soffan med tända ljus i ett annars mörkt rum. Kura skymning är minsann en underskattad aktivitet. Lite stickning efter middagen och så är snart den här dagen slut.
Jo, jag jobbar. Också. Och roar mig. Allt jag kan.


Höstigt på väg till jobbet.



Körövningshuset



Receptet till Zuchiniplättarna kom så här. Allt på ett bräde. 

1 kommentar:

  1. Så vacker bild på alla löven!
    Lagad mat tackar man inte nej till i första taget.
    Var rädda om er 😍 Eval8

    SvaraRadera