söndag, oktober 03, 2010

Helgen som försvann

Huvudvärken from hell tog bara en paus. Det var en luring helt enkelt som slutade med ett besök på akuten för hjälp att häva ett migränanfall á la skitontvärstapålänge. Roligare kan man ju ha det en lördageftermiddag det är då ett som är säkert och många, långa timmar förflöt bakom ett skynke på en bår där sekundvisaren på sjukhusklockan blev till ett eko i skallen. Om jag orkat hade jag sparkat ned den, migrän framkallar inte bara smärta utan också ilska och vanmakt över det som strör ytterligare salt i såret. Ljus, ljud och dofter. Då är inte sjukhus det bästa stället att vara på, men det enda tänkbara ändå i det tillståndet. Lite nya rutiner har man också på vår akutmottagning. Nu får man inte smärtlindring utan att doktorn undersökt ordentligt och det är säkert bra och riktigt på många sätt men att då vänta i fyra timmar känns vansinnigt länge! Skitlänge!
Sen blev jag så glad och tacksam för bästa pillret och sov i flera timmar. Idag är jag som ny igen. Lite öm i skallen, som efter en bättre fest helt enkelt. Fast jag missade visst det roliga?! Och typ hela helgen. Den barnfria. Men OM man nu ska ha ett anfall av den här sorten, så är det ju bästa helgen, den när barnen inte är hos mig. Det gäller väl att hitta det positiva i allt?

11 kommentarer:

  1. Åh fy. Jag som från och till haft migrän, fast inte på långa vägar så hemsk som din, vet hur det känns och lider verkligen med dig. Det är helt fruktansvärt!

    Hoppas du slipper det på ett tag nu...

    SvaraRadera
  2. Bra Cina - se det poitiva i eländet. Måste vara hemskt med migränanfall. Har hört att det finns piller att ta och mota Olle i grind. Men du har säkert försökt allt. Synd att bli snuvad på helgen, men det kommer flera barnfria helger.
    Jag har legat efter med bloggläsandet. Nu är jag fatt.
    Hoppas att värmen funkar nu. Frysa inne är hemskt.
    Ha det så bra.
    Kram Viola

    SvaraRadera
  3. Du är väl för härlig som lyckas se det positiva i allt!! =)
    Hoppas du slipper fler ultra-mega-ont-anfall!
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Nu är det här tredje försöket jag gör (Error 503) , och det blir förhoppningsvis tredje gången gillt. (Och blir det inte det så raderar jag Blogger från mitt liv och slutar blogga och slänger ut datorn genom stängt fönster.)

    Hm, vad var det jag skulle säga nu?

    SvaraRadera
  5. Oj, det funkade!
    Jo, jag skulle bara säga att migrän kommer ju alltid de där helgerna när man för en gångs skull kan slappna av.

    SvaraRadera
  6. Cina älskling! Skit också! Först frysa som satan och sedan bli arg och efter det få migrän. Kan det inte hända någon surkäring i stället? Hoppas på en toppenvecka för dig och ditt gäng!

    SvaraRadera
  7. Oj vilken igenkänning! Vet inte hur många timmar som tillbringats med nåt oljud på akuten i försök att ömsom överleva och ömsom dö av migrän. Skönt att det är bättre nu.

    SvaraRadera
  8. Synd att du skulle behöva vänta så länge på akuten om det nu finns ett piller dom kan ge dig mot migränen. Är det ingen medicin som du kan ha hemma och slippa åka till akuten?
    Min mamma hade och en syster har migrän och den verkar alltid slå till när dom kopplade av. att inte forskningen kommit längre när det gäller etta mänskliga gissel.

    SvaraRadera
  9. Kan inte föreställa mig vilket h*vete det måste vara med migrän.
    Stckare!! Roligare kan man ju ha än att tillbringa helgen så där :)
    *kramar om*

    SvaraRadera