söndag, oktober 10, 2010

Lite hit och dit

När jag tittar tillbaka i min blogg så kan jag se att månadsskiftet september/oktober är en kritisk tidpunkt för uschligt mående. Det måste vara något med årstidsväxlingarna eller nåt naturiskt.
Min vana trogen väntar jag ut kriserna och vet ju att allt ordnar sig till slut. Kanske inte precis som jag tänkt och trott men även "annorlunda" kan ju bli bra.
I väntan på det åkte jag och Store Bror en sväng till skogen idag. Han har koll på svampställen och visst! Ett par liter svart trumpetsvamp hittade han i ett nafs. Lite taggsvamp och gula kantareller på det och tonåringen är glad och go igen. Jodå. Älsklingen var med han också men stannade vid vattnet och fiskade. 0 napp fick han men glad ändå. Han med.
Puliga tonåringar kan ju annars vara rätt så påfrestande. Med betoning på "rätt". Det är ju rätt så jobbigt att VARA tonåring också vill jag minnas. Om jag nu inte skulle komma ihåg det alldeles av mig själv behöver jag bara höja blicken en anings aning. Jag har tre i radhuset nu. Det gäller att ratta rätt! Lite lammstek, potatisgratäng och en äppelkaka efter det är i alla fall ett försök att hålla stämningen på topp. Man gör så gott man kan! Spisen kallar alltså. Igen.

4 kommentarer:

  1. Ni verkar ha haft en skön dag tillsammans.
    Jag känner också av hösten. Lite deppig.
    Kram

    SvaraRadera
  2. När man har tonåringar hemma är det som att gå på en minfält! Man får sätta fötterna rätt hela tiden och inte trampa fel...
    Migrän är det värsta av det värstaste man kan drabbas av! Hoppas att du slippen smärtan ett tag.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Man vet att man lever när man har tonåringar, men hur skulle det vara utan dem? Hemska tanke.

    Jag är tillbaka från sjukgymnasten nu. Akupunkturen kändes okej men det kommer ta ett antal behandlingar innan den ger resultat, sa han. Dessutom har jag fått hållningsträning och det känns det verkligen som att jag behöver.

    SvaraRadera