onsdag, mars 16, 2011

Mycket hit och dit

Tvättmaskinen här hemma gjorde succé. Hej vad vi inte har mycket tvätt längre. Vilket fenomen! Hur det kommer sig har jag inte en aning om. Kanske har de rara kidsen kommit på att om man har en tröja på sig längre än fem minuter så bliiiiiiiiir det inte så mycket att tvätta. Eftersom de nu får tvätta, hänga och sköta sin egen tvätt. Sen har de även fattat att tvättmaskinen inte ska köras om den inte fylls vilket har föranlett att de måste fråga varandra om de kan "få" lite tvätt av någon annan så att de fyller upp liksom. Det kom de på när mamman fick ett litet dånanfall när en av dem tvättat två par strumpor, ett par shorts och en t-shirt. Tada! Vad man lär sig the hard way. Jag tycker det är himla bra och så får de träna på lite förhandlingsteknik också. Tvättade tröjor mot en dukning till exempel. Den enda som inte är helt glad är katten. Hon brukar sova i tvättstället och har också fått lära sig the hard way att det är där avloppsvattnet rinner ut från maskinen. Attans så smal hon är när hon är blöt! För övrigt är det vårlikt ute idag! Lovely!

4 kommentarer:

  1. Söta lilla kissen :-) Och ja, ungar ska lära sig the hard way ;-)

    SvaraRadera
  2. Härligt! Låter som en win-win situation! Barnen lär sig ansvar och förhandling och mamma får mindre att tvätta. Kram till dig

    SvaraRadera
  3. Man skulle kunna säga att er nya tvättmaskin skapat ett mervärde i familjen.

    SvaraRadera
  4. Härligt att de lär sig. Innan bonussonen fick börja tvätta själv så bytte han jeans nästan dagligen. Det blev lite skillnad när han insåg att han fick ta rätt på det själv.

    SvaraRadera