torsdag, mars 03, 2011

Tokshopping gör susen = sant

Två dagar på gamla nya jobbet har gått finfint! Trevligt och roligt att vara tillbaka. Lite nybörjarpirr men det hör till. Kafferast minsann. Och arbetsuppgifter. Sitter som en smäck.
SAMTIDIGT pågår en kamp för Store Brors skolgång. Hela tiden minsann men just nu väldigt intensivt. Man önskar sig nästan en Stavros att hala fram ur bakfickan.....
Och så livet med tonåringarna som ju är ett liv jag älskar så klart men det tar kraft ur en. När jag så känner mig lite ensam med ansvaret, så där så att det stockar sig i bröstet, känslan "hurskadetgåmedallting" blir jättestor och det börjar luta åt "dethärklararjagaldrig"-hållet.
DÅ!
Ringer Bästa Väninnan från Stockholm och är alldeles nära. Så nära att hon sen sitter i mitt kök, vi äter fruktsallad, värmer bullar och dricker kaffe. Så busar och gullar vi med barnbarnet som ju med sin pappa skjutsat farmorn till mig. Att hon sen åker vidare till Nya Pojkvännen gör ingenting för vi kunde träffas idag också. Massor med tid fick vi plötsligt. Och när man har någon att bolla sina trassligheter för, delge roliga saker, fnissa och "NÄE" och "VA"????? samtidigt som man äter lunch, fikar och shoppar tills vi droppar, ja. Det är då det löser upp sig där i bröstet och jag ser att det går att ta en sak i taget. Att jag måste vara en egen Stavros, att jag aldrig i livet tänker ge mig utan ungen ska ha det bra i skolan. Att ungarna reder sig bra och att jag gör så gott jag kan. Och det duger. Duger himla bra faktiskt.
Sånt kan jag komma fram till med Bästa Väninnan. När vi sedan skiljs och ska reda ut miljoners kassar, påsar och allt vi samlat på oss under dagen känns det bra. Tänk va? Vad lite shopping ändå kan göra? Och en vän. Fantastiskt!

9 kommentarer:

  1. Vad härligt!
    Kan inte annat än le igenkännande!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Skönt att det känns bra på jobbet! Du är en TOPPEN-mamma, Cina, det vet du!
    Skönt att Bästa Väninnan dök upp så där perfekt! Kram!

    SvaraRadera
  3. Du och jag Cina! Alltid!

    SvaraRadera
  4. Bra med såna vänner du.

    Och så bra att du nu fått extra kraft att slåss för bra skolgång. Man får ju inte ge upp.

    SvaraRadera
  5. Underbar kombination :-) Kvällskram

    SvaraRadera
  6. Grattis till allt möjligt ju!

    Markattan

    SvaraRadera
  7. När det gäller barnen måste man vara en tigrinna, Store Bror har en fin mamma.
    Roligt att jobbet går bra. Shopping och bästa vännen - det kan inte bli bätre. Blev det något fynd?
    Kram Viola

    SvaraRadera
  8. En sån vän borde alla få ha, det är säkert bättre än alla piller som tänkas kan.
    Att dessutom lägga lite shopping ovanpå gör ju inte saken sämre.
    Tonårsmamma är inte lätt att vara men trots allt brukar det bli bättre med tiden. Det gäller att uthärda och stå på sig.
    Att skolan inte gör sitt bästa är nog en mycket kämpigare sak.

    SvaraRadera
  9. Shopping och vänner... du är så höger! Klart skolan ska vara bra!!

    SvaraRadera