torsdag, januari 03, 2019

Bestulen och inte bestulen på samma dag

I morse parkerade jag bilen utanför jobbet och konstaterade att det inte gick att låsa ena bakdörren. Jag hade ju naturligtvis dragit upp den hårt då den var frusen och så fick jag stå mitt kast. De tre andra dörrarna låstes. 
På väg hem från jobbet aktade jag mig noga för att öppna dörren och slängde väskan bredvid mig i framsätet istället. Åkte en längre sväng med värmen på högsta fart, tänkte att det skulle hjälpa den frusna dörren att bli som vanligt igen. 
Jaha då! Strategin fungerade konstaterade jag när jag parkerade utanför Ica och vips kunde jag låsa bilen.
Kom tillbaka med varor och ställde dem i baksätet och .... fick en chock. Lilla Ns barnstol var borta. Jag blev iskall och jättearg fast tänkte att jag väl fick skylla mig själv. Så går det när man lämnar bilar olåsta. Dumma mig. Jag ringde till Största Systern och beklagade mig, förbannade alla tjyvar och banditer och ”det går inte att lita på nån i den här stan”. Var faktiskt riktigt upprörd. Största Systern med. Sen blev hon tyst ett slag innan hon sa:
”Det var ju typiskt att du satte fast barnstolen igen då”.
”Vaddå satte fast den” undrade ju jag som alltid har den monterad. 
”Jamen vi lånade bilen i fredags när du inte var hemma och la den i bagaget för att vi skulle få plats för vi blev många”.
”Har du kollat i bagaget”?
Nä. Så klart jag inte hade. Som om en tjuv skulle tagit barnstolen och lagt den i bagaget för att skämta lite och jag borde tänkt på att titta där?????
Nåväl. Ut ur bilen och krånglade upp ännu ett fruset lås. Voilà! Där låg barnstolen. Osnodd.
Så konstaterade vi att man absolut kan lita på folk i den här stan när bilen är olåst och jag fick be alla tjyvar och banditer mentalt om ursäkt. Och blev lugn igen. I morgon är det fredag. Tack och lov.

4 kommentarer:

  1. ...och det händer att man glömmer bort att man tagit bilen ner till stan och tar bussen hem :D

    SvaraRadera
  2. Tack för morgonens skratt! Måste säga att igenkänningen är hög. Ibland undrar jag hur min hjärna ser ut?

    SvaraRadera