fredag, januari 04, 2019

Januarigrått

Kan hända att januarigrått är det gråaste som finns. Lite regn på det så och humöret är på topp. Eller inte. Mina sömnproblem fortsätter och vid pass efter lunch kändes hjärnan som vissen blomkål. Somnade runt halv två inatt, katten skulle prompt ut 03:22 och klockan ringde 05:20 för det är ju simningsfredag. Väl i bassängen var det skönt men ack så nära att ligga kvar i varm, skön säng istället. Men icke. Efterföljande frukost med simkompisen är veckans höjdpunkt. 
Lite jobb på det. Vår verksamhet har bytt namn och det ska ändras på en miljard ställen på vårt intranät och det är huvudredaktören, jag, som fixar det mesta av de ändringarna. Kan säga att nya namnet nu är inpräntat i huvudet. Ordentligt.
Sen flexade jag ut lite tidigare. Höstens väggkänning vill inte riktigt ge med sig så jag tar det lite lugnt och stilla trots massor att göra. För att kunna göra alls framöver, tänker jag. Tänker mig fortsatt fredagsmys i varma, mjuka kläder. En filt, en soffa, en kopp te. Avsnitt 1023 av ”Say yes to the dress”?! Kanske ett Hjärta dyker upp i ett radhus helt nära mig?? Man kan ju till exempel titta på ”På spåret”. For example. Innan tant somnar i soffan.
Det här särboskapet är ju också en tid av ovisshet, ska vi ses? Var? När? Vad ska du göra? Vad ska jag göra? Ska vi hitte på nåt? Ibland får jag liiiiite dåligt samvete för att jag inte åker så mycket till Hjärtat, har och har länge haft ett enormt behov av att boa mig i radhuset. Antar att det har att göra med de utflugna kidsen och jag behöver en fast punkt.
Jorda mig lite. 
Nåväl. Jag gläds denna fredag åt 1000 simmade meter, att jag sponsrat Store Brors handbollsklubb med 300kr och med det blivit stödmedlem, att jag ätit de sista resterna av en sötpotatisgratäng istället för att köpa ny lunchlådemat och att den nya kjolen, inköpt igår på second hand för 45 pengar är precis så skön som jag hoppats på. En bättre gråfredag, den första detta år. 

1 kommentar:

  1. Dags för nya husletartag kanske. Nu när barnen är utflugna.... Ha en lugn helg😘

    SvaraRadera