söndag, januari 20, 2019

En kvinna med husdjur

Gårdagens revybesök var trevligt och roligt. När en hyllning till Jerry Williams framfördes började jag gråta för det var så fint, så häftigt, så vackert och så ”pappa”. Min pappa var ett stort ”Jerka”-fan och ibland, på vissa kort, lite lik honom. Så där satt jag med rinnande tårar och efter det numret var det paus och lamporna tändes brutal-fort. Alltså, man kan väl få lite tid att samla sig????
Hjärtat och jag sänkte medelåldern rejält på denna matiné-föreställning och jag påmindes om att pensionärer minsann inte alltid är så försvarslösa. Inte i en kaffe-kö i alla fall .... pausen blev en intressant upplevelse och jag SVÄR på heder och samvete att jag aldrig ska bli nån som klagar på kaffepriset när jag är ute på galej, inte kommer att tränga mig eller kliva nån på tårna. Eller så är jag inte lagd för att vara ute i stora folksamlingar.
Handbollen såg vi i min stora soffa, en hel hög. Vi stekte hamburgare och hejade på Sverige, en trevlig kväll. Jag somnade tidigt. Igen. Var tog mina nattugglefasoner vägen? Och så vaknade jag med migrän klockan sju i morse. Suck. Medicin och vila bort det tills Lilla N kom på besök vid tio. Store Bror skulle vara barnvakt en stund men hopp och hej så var JAG barnvakt. Nu gör det inget för den där lille killen är the love of my life så det gjorde inget. Men jag är inte riktigt i form idag så han blev lite otålig emellanåt. Nu har han gått hem och jag har tagit tag i dammsugaren för att mota dammråttor på ovanvåningen. Det behövs om jag säger så och låtsas inte om att Store Bror har hämtat in allt lego från förrådet då han helt plötsligt fick ett ohemult stort behov av att bygga lego. Och vips var radhuset bestrött med lego. Jag såg inte det komma precis så jag hann inte med riktigt. Men här hyllar vi kreaviteten och viljan att fokusera en stund .... själv har jag gått bananas på kvarvarande saffransbullar i frysen då jag hittade en påse med gifflar med vit choklad. ”Ät upp mig” skrek de så då gjorde jag det och dammråttejakten kom av sig. Dylika husdjur lär ju vara kvar i morgon med, förvisso på andra ställen för de yr omkring men de lär ju inte smita direkt. Väldresserade på sitt lilla vis. Min söndag. Over and out.

1 kommentar:

  1. Bygga lego, lägga pussel, måla, det är rena medicinen, bra initiativ av finaste killen!
    Dammråttor, de har en förmåga att ta över ;)

    SvaraRadera