torsdag, januari 14, 2010

Moteld

Det är väl klart att jag har känt en viss oro sedan den 2/1 då jag blev utförsäkrad från FK. Allt är ju inte helt klart med ersättningsbiten, d v s hur stort mitt "aktivitetsstöd" ska bli. Eller om jag ens får något. Men att sväva i sådan ovisshet är visst smällar man får ta när man varit sjukskriven så länge som mig. Gilla läget liksom. Vad annat att göra?
Igår fick jag brev från Arbetsförmedlingen. Jag blev kallad till ett informationsmöte för Arbetsplatsintroduktion och jag ska nu "scannas" för att se vilket arbete som passar mig, lära mig att skriva ett CV och att söka jobb. Skulle inte tro det. Jag har ju redan ett jobb.
Så himla käck ringde jag upp handläggaren och förklarade läget. Att jag redan varit på ett överlämnandemöte på Arbetsförmedlingen, att jag deltar i en rehabgrupp sex timmar i veckan, att jag står på kö till ett arbetsträningsprojekt, att jag fått löfte om att delta där just för att jag redan har ett arbete i botten som jag nu tvingats ta tjänstledigt! ifrån och det ännu inte är klarlagt om jag kan återgå dit eller inte eftersom jag fortfarande inte är frisk.
Då, visar sig den berömda haken. Den där som jag väntat på men hoppats att jag skulle slippa. Den nya handläggaren har ingen som helst förståelse för tidigare överenskommelse med både FK och Arbetsförmedlingen där han faktiskt arbetar.
"Har man så mycket aktiviteter som du har, bedömer jag att du ska ingå i Introduktionsprogrammet och inget annat".
"Om du ska ingå i ett arbetsträningsprojekt eller inte bestämmer JAG"!
"Om du inte kommer när jag kallar dig, meddelar jag detta och aktivitetsstödet dras in med omedelbar verkan".
Så himla bra! Så himla pedagogiskt!
Den människan har aldrig träffat mig överhuvudtaget. Han ser vad en kollega har beslutat, river upp det och bestämmer sig på sittande häck att vad jag klarar eller inte klarar.
Nu jävlar är det krig! Så här FÅR det bara inte gå till!
Detta förfarande bidrar INTE till att mitt tillfrisknande går fortare. Klart jag blir rädd, ledsen, stressad och orolig. Precis det som jag ska undvika i möjligaste mån. Det finns ju en plan för hur jag ska komma tillbaka som är framtagen tillsammans med min "haverikommission" sedan tre år tillbaka. Det har konstaterats av vissa psykiska diagnoser har lång läkningsprocess. Jag är ju mitt i, förstör inte!
"De här nya reglerna är kanske bra i vissa lägen om det medför att folk faktiskt får hjälp", har jag tänkt i vissa stunder.
Men detta? Dessa nya regler gör tydligen att vissa handläggare blir alldeles yra i huvudet av makt och översitteri eller vad handlar det om?

Även Pia har skrivit om nya sjukförsäkringssystemet idag. Läs, begrunda, reagera!

18 kommentarer:

  1. Suck!!! ...och åter Suck!!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. S o F: Precis! Och idag även ett "MENVADFAN"! Kram tillbaka!

    SvaraRadera
  3. What the... Men det måste ju vara handläggaren som är en maktfullkomlig idiot? Tyvärr finns det sådan...och ganska många verkar arbeta på nyss nämnda ställen....

    SvaraRadera
  4. Spader Madame: Visst är det handläggaren! Som fått hybris!

    SvaraRadera
  5. Det är ju helt sjukt. Kan du inte få tag i din gamla handläggare och be henne/honom om hjälp?

    SvaraRadera
  6. Man får bara inte bara köra över folk på det här sättet.
    Du som redan har påbörjat din rehabilitering blir ju inte bättre av att börja om från början igen. Tänk om dom beslutande kunde lära sig att tänka efter före NÅN GÅNG!
    Ett tips! Vänd dig till tidningen så dom får slå på stora trumman.
    Stå på dig....
    Kram Mona

    SvaraRadera
  7. Är jag förvånad? Nej!
    Hur kan en människa som har till uppgift att hjälpa andra vara så arrogant och maktlysten att den helt sonika, utan att ha träffat dig överhuvudtaget, bestämma vad som är DITT bästa??? Stå på dig!
    Kram.

    SvaraRadera
  8. Men vilket jäkla praktpucko du råkat på! Det är ju skrämmande.

    Ber om ursäkt om jag varit osynlig länge, jag tappade liksom lusten till allt ett tag men nu ska jag vara på gång igen. Ska snart återuppta bloggandet men har lite idéer om att göra om bloggen så det kan ta ännu ett litet tag. Måste ju flörta in mig hos datasupporten här hemma först. ;-)


    Läste även om din dotters elände i skolan. Det är för jäkligt! Min Bus kom hem idag han också, uppriven och med tårarna forsandes utför kinderna. En kille i klassen hade hållit för Bus skåp och trots att han bad honom snällt att flytta sig så gjorde killen inte det och det slutade med vilt slagsmål.

    Men du, nu svamlar jag iväg igen. Åter till puckot på AF. Han måste ha en skruv lös. Ring till hans chef.

    Många kramar till dig!

    SvaraRadera
  9. Cicki: "Gamla" handläggaren är inte kvar. Var väl för trevlig.....

    Klimatflyktingen: Från början lär det bli!

    Gafflan: Försöker! Samlar energi!

    Anbam: Praktpucko var ordet!

    SvaraRadera
  10. Inte heller jag blir förvånad. Stroppar som den här typen ska hållas kort. Ring chefen och fråga vad fan det här är för resursslöseri. Makalöst kass.

    Markattan, arg så det gnistrar i pälsen

    SvaraRadera
  11. Ja, handläggare som är förstående finns inte, för de får sparken eller omplaceras.
    En kille fick praktikplats på mitt jobb, 10 tim i veckan. Så blev han erbjuden ett jobb som chaufför, vilket han jobbat med tidigare. Lättare än innan och bara 10 tim/vecka men koncentrerat på helgen. Killen var överlycklig! Då säger hans f-kasse tant NEJ! Men som väl var hade han en bra A-kassetant som räddade honom där, så nu provar han på! Han var uppom jobbet i slutet av förra veckan, ögonen lyste som på ett barn på julafton! Hoppas, hoppas din handläggare också möter sin överman och blir rejält tillplattad! IDIOT!

    SvaraRadera
  12. Kan du inte få en annan handläggare?
    Du kan ju alltid ringa upp chefen och ifrågasätta. Tänk på att ha så mycket honung i rösten som du bara kan, så att det inte råder minsta tvivel om vem som är den felande länken! Annars kan handläggaren lätt lägga över skulden på dig, säga att du var spydig och otrevlig osv.
    Lycka till! Det löser sig!

    SvaraRadera
  13. Ryser av obehag när jag läser ditt inlägg. Av egen erfarenhet vet jag att vissa behandlingar tar tid, och måste få ta tid. Det är därför vi ska ha ett sjukförsäkringssystem värt namnet, inte det denna regering hittat på.

    SvaraRadera
  14. Jag vill bara skicka en STOR STYRKEKRAM till dig jag finner inga ord hur handläggaren behandlat dig, eller jo visst finner jag ord men jag skriver dem inte här.

    SvaraRadera
  15. Markattan: Har sänt ett mail till chefen som svarat. Ett bra svar! För mig!

    Ezter: Oj! Ja, det gäller att man träffar på rätt människa vid rätt tidpunkt.

    Stort o Smått: Har hört av mig och det kommer att lösa sig. Men gulp,innan dess..... Tack för uppmuntran!

    Per-Anders: Håller med dig! Absolut!

    Villan på landet: Tack!

    SvaraRadera
  16. Men åååååååååååh!
    Jag vet knappt vad jag ska säga.
    Vad jobbigt.
    Jag förstår inte det hela.

    Tyvärr var även Mannenimittliv med om att få indragen sjukersättning lagom till jul 2008.
    1500 kr fick han ut som stöd innan man gått beslutat om han kunde arbeta.
    Detta trots att han hade läkarintyg som visade på en tuff diagnos, de som fattade läget var AF men FK de...just det...

    Han fick sin ersättning fullt ut efter nyår..
    Kanske både AF och FK är glada för att han avled i april?

    Hur mycket ska folk som är sjuka orka?
    Jag är så arg så jag kokar.

    Kram

    SvaraRadera
  17. Ännelaij: Fy vad tråkigt att höra att ni fick brottas med ekonomiska frågor i en sån svår tid! Det är helt sinnessjukt. Faktiskt! Varm kram!

    SvaraRadera
  18. Jag finner inga ord!! Jag blir så förbannad så jag sitter här och skakar när jag läser det du skrivit! Åhhhhhhh... så arg jag blir! *högröd i ansiktet*

    Men jag skickar en kram, som iofs inte fixar något alls, men som förhoppningsvis kan få dig att känna att du har stöd av mig här i bloggvärlden. Skönt att du har en riktig hand att hålla i också!! KRAM!

    SvaraRadera