onsdag, januari 27, 2021

Dagar som går

I måndags ridlektion. Väldigt roligt och mysigt. Innan lektionen åkte jag till en ”hästaffär” och köpte en tjockare ridjacka, öppningsbara sprund i ryggen, dubbelöppnad dragkedja fram. Perfekt vid ridning, man öppnar vid ridning, jackan glider ned och jag slipper ha jackan kring öronen. Sen stänger man igen när man inte rider. Praktiskt. Även praktiskt för tantrumpan, jackan når om. Liite stor upptill kanske, så är det oftast, men då har jag rörelsevidd. OCH stängd jacka! 
Den kostade 1050kr, kvittot är stämplat 17.30 måndag kväll. Affären stänger 18.00 och jag blev ”hästaffärsmedlem”. Ja, ni vet, lockelser med rabatter och sånt. 
Tisdag morgon, alltså igår, fick jag mail från affären om midvinterrea ”Jackspecial”. Gissa vilken jacka som nu var på rea 12 timmar senare?
Janenvisst. Min nya jacka. Nu till det facila priset av 734kr. Snopet. Gick och funderade på det där och idag har jag ringt affären. Kände att jag var tvungen att framföra min undran varför expediten inte sa något om att den skulle komma på rea och att jag kände mig lite snuvad. Ny medlem som jag blev.
Svaret gjorde att jag fr o m en liten stund sen INTE är medlem längre. 
Så. Jag rider vidare i dyra jackan och resten av de tillbehör jag behöver kommer inhandlas i annan affär. 
Hjälm till exempel. Hittills har jag lånat hjälm av svärdottern men klart jag ska ha en egen. MC-hjälm göre sig icke besvär vilket är synd för sådana har vi i parti och minut. Svärdottern ska för övrigt hjälpa mig vid inköpet för det fanns att välja på. Från många till jättemånga. 

Idag skiner solen över snöigt landskap. Det är bedövande vackert men jag hinner inte ut idag innan solen går ned. Jag vet. Så är det ju för många men för den sakens skull behöver jag ju inte gilla det. Likaväl som man behöver sol, varma dagar och barfotapromenader i grönfriskt gräs på sommaren, behöver man jag snöknarr, vintersol och rosig kind så här års. Det blir en snabb rush runt huset.
Hejdå!





Morgoninspektionen. Kallt, vackert och uppfriskande.

1 kommentar:

  1. Fy så dåligt. Man blir ju så irriterad! Usch vad arg jag blir.
    Här syntes solen en liten stund i morse, sen har det varit grått och snöat. Läste att det utfärdats en klass 1 varning för snö, dit är det dock en bit...
    Hoppas du kommer ut något!

    SvaraRadera