söndag, januari 10, 2021

Hej mitt vinterland

Så kom vintern till Mälardalen och i morgon börjar skolorna igen. Usel tajming om man nu gillar pulkaåkning, att bygga snögubbar och göra snöänglar med mera roliga uteaktiviteter. Själv har jag dristat mig till att sopa av verandan, bli glad över ett foto på barnbarnet som byggt just en snögubbe och laddar mentalt för att börja arbetsåret 2021 i morgon klockan 08.00.

Hjärtats son fyller år i morgon och vi bjöds på hembakat fika idag. Det blev ett litet kalas, inalles fyra, med avstånd. Vi kom att prata om hur vi anpassat oss, tänker oss för och hur annorlunda det är nu mot när det är som ”vanligt”. Det är skönt att prata med de unga vuxna, de funderar och tänker och jag tycker om att få ta del av deras tankar. 
Vi pratade också om hur den nya ”vanligheten” kommer att se ut och att det alltid kommer vara ett ”före” eller ”efter” Corona.

Ledigheten har gått fort, alldeles för fort. Jag blir liksom aldrig färdig med att vara ledig. Det hänger också ihop med att jag kommer fortsätta jobba hemifrån och att jag saknar att vara på jobbet och kollegorna. Lite skönt ändå att ha fixat en egen plats hemma, jag kan ”gå till jobbet” - gästrummet. På’t igen!





Supersmarrigt fika! 

2 kommentarer:

  1. Gott med kalas! Mellan fyller 35 om en vecka. Det blir inget kalas. Hon är ledsen för det, men ser ingen möjlighet att genomföra det. Tråkigt tycker jag, men det är ju som det är.
    Jobb i morgon förvisso med, jag fasar redan för körningen på kassa vägar😫

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, man tänker sig verkligen för innan man gör något.
      Här ska komma mycket snö i natt sägs det, det har inte börjat ännu.

      Radera