fredag, januari 01, 2021

Men nu så!

Summa summarum 2020.  Helt klart annorlunda. Inte visste väl jag vem Anders Tengnell var eller innebörden av social distansering. Att tvätta händerna, nysa och hosta i armvecket och uppföra sig i allmänhet var intet nytt. Enkel livräddning.

Önskan att jobba mer hemma har slagit över till en önskan att jobba på kontoret. Vem kunde väl tro det innan 2020?

Köpstopp p g a att inte gå i affärer fick verkligen ett face, mitt, tills jag kom på att det ju är väldigt lätt att klicka hem saker. Innan detta år var mina internetbeställningar ganska få men det har jag tagit igen. Enkelt, bekvämt och definitivt med avstånd från andra. Nu har jag testat det och tänker mig ett ganska köpfritt 2021. Undantaget begagnat och återbrukat vilket ju passar bra när man har ett gammalt hus, det ska ju passa in.

Den 8 mars bjöd jag mamma med man på middag hemma i huset för att sen gå på konsert. Vi kramade varandra ”Hejdå” efter det och det var den senaste kramen med mamma. De är i riskgrupp och i karantän. Just nu väntar de ivrigt på att få bli vaccinerade och att det ska gå snabbt mot vår då det ju är lättare att ses utomhus. 

Jag har badat, både inomhus och utomhus. Inte trodde jag att jag skulle bli en vinterbadare men så blev det.
Jag tog en ridlektion också och blev fast. Så himla kul att jag nu anmält mig till en nybörjarkurs för islandshästar.  Kören och syjuntan är inställda tills vidare liksom simningen då badhuset är stängt, så att kunna rida i liten grupp känns ju finfint!

Det har gått bra för kidsen vilket ju värmer ens mammahjärta. Alla samtal, funderingar, klurigheter, svårigheter och roligheter vi har haft. 

Det var tänkt att jag skulle hälsa på Stora Systern i Glasgow i mars. Det blev inte så p g a coronan, resan blev inställd och den 30/12 kom återbetalningen som plåster på ”Skottlands-såret”. Den planerade ”bila-genom-Europa-resan” till Kroatien blev inställd och vi åkte ett par dagar till Göteborg istället. Ett par nätter tillbringade vi hos Bästa Väninnan på sommarstället i Onsala. Magiska dagar. Havsbad, räkor, bubbel, sol, prat i massor. En rikedom.

Resten av semestern var vi hemma i vårt älskade Rosa Hus. Sonen förärade vår damm med fiskar och det intresset väcktes. Uthuset målades om. Jag grävde nya rabatter.  Lilla Systern bodde här ett par veckor och även Stora Systern var här. 
I augusti tillbringades en helg i Nynäshamn, mycket trevligt. 
Största Systern mötte kärleken på nytt och flyttade till en gata nära oss 400 meter bort och vi fick ett bonusbarnbarn, en kille på sju år. Nu i juletid då deras  hus har julbelysning, ser vi det genom skogsdungen. Mysigt att ha dem nära igen!

Hösten blev tung. Någonstans i oktober tappade jag fotfästet och tyckte att livet var en centrifug utan mål och mening. En hemska känsla. Humöret lika hemskt och ”fnurra på tråden” med sambon är ett understatement. 
Jag slutade med mitt hormonspray, cyklade som en galning och började meditera.
Sökte hjälp för min höft- och ledvärk men kom ingenstans. Började sova som en kratta.

Ja. Sen blev det jul och firade det bästa julaftonen evver med mina kids. En sån rikedom! Den ska jag spara i mitt hjärta. 

Mellandagarna glömmer jag helst. Livet gav mig en smocka och jag funderar som bäst hur efterspelet ska hanteras.

Annars då? Jo,  2021 är året då jag kommer att
  • jobba mindre. Går ned i tid 10% fr o m nu.
  • börja rida igen
  • gå i aktieskola. Tid är bokad
  • utredas angående min höft- och ledvärk. Tid är bokad
  • anordna guidade turer i radhuset med sambon. Det är inte rimligt att han inte hittar lika bra som jag. T ex har ”grå skåpet” stått i farstun sedan vi flyttade in och finporslinet står fortfarande i vitrinskåpet 1,5 meter från soffhörnan där han sitter VARJE kväll. Och så vidare ...... 
  • öva mer på att ha egentid vilket betyder att ledig tid ska ägnas åt något JAG tycker är roligt. Det är INTE att städa, diska och tvätta. 
  • bada varje månad på året
  • anlägga de planerade rabatterna och
  • krama min mamma
Högst rimliga mål.
2021. Bring it on!



Hejdå 2020!

3 kommentarer:

  1. Aktieskola! Det skulle jag kanske anmäla mig till. Mamma hade en aktieklubb tillsammans med några väninnor. De var inte superinsatta, men sparade lite pengar och träffades kanske varannan månad och åt mat och spekulerade. Sen gjorde de saker tillsammans för vinsterna. Rolig ide!

    Gott Nytt År Cina <3

    SvaraRadera
  2. Aktieskola? Vet inte ens vad det är!
    Jag ska också bada varje månad har jag bestämt. Helst mer än en gång, men det får bli som det blir. Vad fin din julafton låter!
    Mammas särbo hamnade på sjukan den 23/12 med covid. Väldigt förvirrad och det är han än. Men igår blev han hemskickad. Ingen mat hemma, hemtjänsten sjukhuset fixat svarade mamma att : vi handlar inte.
    Hur kan man skicka hem en förvirrad 84-åring? Jo, hans 88-åriga särbo, som suttit i karantän sen han lades in, får ju ta hand om honom. Hur rimligt låter det? Hans barn bor i Göteborg, men i eftermiddag kom sonen ner, så mamma kunde gå hem till sig och vila upp sig.
    Gott nytt år, hoppas vi får bada tillsammans!

    SvaraRadera
  3. Och förresten... Maken hittar inget här. Eller i tidigare boenden. Hur kan man inte lära sig?

    SvaraRadera