torsdag, januari 28, 2021

Förändring

Idag har jag påbörjat ännu en utbildning i Förändringsledning, digitalt så klart. Tänk va, att man kan lära sig att hantera förändringar med olika metoder och verktyg.
SÅ många gånger jag genom åren önskat mig en magisk skiftnyckel för att skruva runt lite grann och: Poff. Förändrat och klart. Alla med på tåget inklusive mig själv. 
Riktigt så enkelt var och är det ju inte. Såklart. Men för att vara en människa som tycker det är jobbigt med förändringar samtidigt som jag blir gaaaaaalen om det aldrig händer något, tja, varför inte utbilda sig till Förändringsledare?!
Nu går det ut på att kunna stötta t ex chefer, ledare och projektledare när förändringar står för dörren men jag känner att det är superlätt att dra paralleller till mitt egna liv. En fyrkant genom ett runt hål. Det KAN gå.

Eftermiddagen var som vanligt späckad med möten och även om jag kände stress över att ligga efter med jobb, bestämde jag mig för att jag gör så gott jag kan och det räcker. Det måste räcka. Har blivit super på att prioritera och gillar den nya upptäckten .....

Nu stundar en kvällspromenad och sen ska jag påbörja det nya projektet: Sticka en sjal. Egentligen började jag på det igår men jag gjorde fel (vilken skräll) så gårdagskvällens jobb ser jag som en ... provlapp. Idag vet jag hur jag inte ska göra.

Over and out!

4 kommentarer:

  1. Bra, man gör sitt bästa och det är fullt tillräckligt. Så fick jag tänka när jag skottade idag. Nu har jag så ont... men jag var duktig.
    Lycka till med stickningen!

    SvaraRadera
  2. Själv har jag börjat med ny filt, i mormorsrutor. När Matilda skulle göra en ville jag också. Får se om jag pallar hela vägen. Det tar fasligt lång tid. Men bra sysselsättning när man ändå är hemma hela tiden :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, mormorsrutor! Det står på listan över det jag vill prova sen. Såg bilden, superfina!

      Radera