lördag, september 22, 2018

Tankar på en strand

Att bo på ett stort hotell där frukost ingår innebär att äta frukost med jättemycket folk. När vi hade klarat av det gick vi till receptionen och bokade en bil till måndag. Vi vill utforska lite på egen hand och har prickat in några ställen på kartan. Annars är det ett lugnare läge på stranden som gäller. Sola, bada, läsa bok.
Jag läser en bok om Marie Göranzon, ”Vrålstark & skiträdd”. Har alltid varit lite nyfiken på henne och det är en bra bok där hon berättar om sitt liv och Stina Jofs har skrivit ned det. 
Fastnade för titeln och om än Marie Göranzon och jag har noll och nada gemensamt för övrigt så känner jag igen mig i rubriken. Har varit både vrålstark och skiträdd många gånger genom livet och tänker att det är bra egenskaper som hjälpt mig genom svåra saker och att ta för mig trots allt.
I övrigt har jag konstaterat att ekorren som huserar utanför vår balkong är en liten individ som inte ger sig. Otaliga ggr har jag sett att det lilla livet kastar sig från ett pinjeträd över till ett ungt olivträd med mjuka, böjliga grenar och far i backen varje gång. Trägen vinner? eller nåt.

1 kommentar: