söndag, oktober 10, 2021

En häst, en äppelpaj, en veranda

Denna dag började i ridhuset, vi hade teori. Två lektioner senare var vi fullmatade med hästens takt, gångarter och mycket annat. Vi elever satt på läktaren, ridlärare Lotta red och pratade under tiden, tre ungdomar visade gångarter, hästarna hade boots i två olika färger så vi skulle hänga med och se hur de satte ned hovarna o s v. Vi gick igenom allt vi gjort så här långt för terminen och det spelade ingen roll att vi inte red. Det är lätt att fokusera och vara i stunden ändå.
Efter lunchen fick jag feeling och gjorde en äppelpaj vilket visade sig vara ett smart drag då Hjärtats son med sambo kom över en sväng på eftermiddagen. Paj på egna äpplen känns lyxigt.
Så haver jag nattat alla pelargoner. D v s putsat dem och ställt in dem i uterummet på hyllorna där. Klippte även ned två av dahliorna, tog reda på blommorna och satte vas. Det tog emot litegrann eftersom de blommade så fint fortfarande men rätt som det är, är det frost och kallt. Jag har faktiskt gjort en lista över trädgårdsfixet som är kvar, lite vuxenpoäng på det???
Gjorde höstfint på verandan, sånt gillar jag. 
Återstår att vila en stund under en filt i soffan. Dagens kanske viktigaste uppgift.








3 kommentarer:

  1. Hur behandlade du pelargonerna nu? Jag tog in de fem utspridda, men de tre i fönsterlådan ( vad heter det?)får vara kvar ett tag. Yngsta hade nollgradigt i morse, vi hade 2+.
    Äppelpaj är gott! Har varit dålig på att göra det i år.

    SvaraRadera
  2. Jag klippte bort blommorna och fula blad och vattnade lite sedan låter jag dem bara vara. Vattnar ibland, vi använder ju uterummet året om så de vissnar aldrig ned helt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack 🤩 undrar om jag kan vänta lite att klippa av blommor. De blommar helt makalöst nu!

      Radera