söndag, oktober 31, 2021

Vintertid

Så haver vi ställt om klockan till vintertid och jag vaknade sju i morse och det var ljust. Ljust och ljust. Ljusare än innan.
Tycker alltid att denna dag blir så lång. Det tar lite tid för mig innan kropp och knopp kommer sams om tiden.
Hela veckan har jag dragits med en envis huvudvärk, inte migrän även om det då och då tippar över till det, och det är tröttsamt. Vaknar av värken och idag kände jag mig missmodig. Bara att gå upp, det lättar lite när jag står upp men trist att bara stå rakt upp och ner en hel dag. 
Tänkte kratta lite löv och natta rosorna, ta in fina trädgårdsbänken och hänga med några av kidsen.
Vi sågs igår också, det var handboll och bebis var med för första gången. Hon gjorde stora ögon när domaren blåste i visselpipan men annars sa hon inget.

Jag badade igår morse. Lördagsbadet. Mycket skönt men jag stördes av en arg man. Han var arg för att jag parkerat där man inte får och så klart veeeet jag att man inte ska stå där det är parkeringsförbud. Men reaktionen???? Folk är så arga nu förtiden, gapar och skriker, hotar och bär sig åt. Stod jag på hans tomt? Nope. Blockade jag trafik? Knappast. Var det trängsel? Tämligen ensam badare så här års. Stod jag där i tid och evighet? Absolut inte. Är han parkeringsvakt? Det skulle man nästan kunna tro på hans sätt att agera.
Hur jag reagerade? Jag badade en gång till. Är det något jag har oerhört svårt för är det när män agerar översittare. Han stod kvar vid min bil med armarna i kors och det rykte ur öronen på honom av ilska, till slut gick han, vilt svärandes. 
Jo men en sån har man ju lust att närma sig. Not.
Hoppas han lugnade ner sig innan han kom hem och inte bar sig åt inför sin familj och ev barn. Sånt tänker jag på. 

Veckans inköp: en röd fåtölj. 
Har fått spunk på ”öfvre hallen” som mest är avställningsyta och genomgång till sovrummen. Urtrist. Så jag bestämde mig för att försöka få till det lite mysigare och ha en läshörna. Kommer jag sitta där? Jag tror det. Just nu ser det värre ut än någonsin då allt är i omlopp och jag behöver bärhjälp. Trappan är inte att leka med, brant och smal så har besinnat mig. Jag och Hjärtat ska inte bära tunga grejer så nu har jag bett svärson och son att komma och bära. 


”Min” badplats. En pärla. Minus för arg gubbe.


Handboll. Äntligen!



Den röda fåtöljen. Här ska piffas.vilken dag som helst.

1 kommentar:

  1. Vilken j-la gubbe 🤨 bra du badade en gång till!
    Du hanterar hallen som jag vårt ”skräprum” och hall nere. Jag är så nöjd. Lilla specialbeställda spegeln kom upp idag, gamla speglarna plockade jag ner medan Maken letade upp verktyg. Konstigt han inte undrade var jag fått verktyg ifrån? Mitt eget, som jag gömt noga. Vi ska måla om hallen, så allt ska ner igen. När vet jag inte riktigt. Ändå bra att veta innan att det blir så bra som man trodde.
    Kul att lilltösen gillade handboll. Din fåtölj ser skön ut!
    Ha en fin kväll!

    SvaraRadera