lördag, oktober 23, 2021

Så blev det lördag igen

En vecka går fort. Vips så var det lördag igen. Har haft mycket på jobbet och fokus har varit att ta mig igenom arbetsdagarna. Det har jag gjort och idag pustar jag ut.
Höjdpunkter då? Ridlektionen så klart. Alltid. Den sitter som en smäck, jag kan varva ned och vara närvarande.
Jag har nått mitt cykelmål för veckan, tre dagars cykling till jobbet och två dagar har jag jobbat hemma, utan cykling.
Har också försökt ta tag i det här med sömnen och laddade ju ned en sömnapp. Efter tre veckor kan ett mönster börjar skönjas och jag fattar ju att jag behöver lägga mig tidigare. Det är ju ingen raketforskning men att få det svart på vitt, hur många timmars sömn jag skrapar ihop, gjorde i alla fall något med mig. Jag kan även se att de dagar jag tagit lite längre promenader sover jag bättre. 
Så. Har lagt mig tidigare och gått promenader, är inte nämnvärt piggare ännu men ändå. Det kanske kommer??

Veckans absolut bästa promenad hade jag i fredags morse när jag gick med killarna till skolan på morgonen. Det började redan på torsdagen med att jag sov över hos Största Systern då hon var själv med barnen en natt. Vi åt middag på kvällen, tände ljus vid middagsbordet och killarna visste inte till sig allt de ville berätta. Mysigt. Sedan såg vi Halv åtta hos mig, det är något av ett favoritprogram för dem innan nattning. Jag fick läsa för Lilla N och sedan somnade han bredvid mig utan prut.
Bebis då? Kan vara den lugnaste, mest nöjda unge jag vet. Hon hänger bara med och halv nio sov alla tre barnen.
Halv sex på morgonen tassade Lilla N in i mitt rum, vi sov en stund till innan morgonbestyren började. Frukost, killarna klädde sig, bebis gick från famn till famn, tända ljus på bordet, gröt, kaffe, juice. Jisses. Det var ju så det var!!! Men det låg långt inne i minnesbanken … jag fick iväg Största och Stora Systern till skolan och hade Store Bror kring benen och Lilla Syster i famnen … jag åkte lite minnesraket, det gjorde jag. 
Sen gick vi till skolan. Samma väg mina kids travat, och likadant nu. De har så mycket att berätta! Älskar att höra deras frågor, funderingar, tankar och hitte-på. Blev lite full i skratt vid skolan också, stressade föräldrar och coola mor- och farföräldrar, det syns ibland ganska tydlig skillnad. Med det menar jag att som mor- och farförälder har du tagit på dig att lämna för att du har just det, tid. Jag vet ju själv hur det var med lämningar, de har ju en tendens att dra ut på tiden och man blir stressad. Jag har förmånen nu att inte behöva stressa när jag lämnar.
Efter avlämning gick jag hem och jobbade järnet innan jag tog helg, tog en ännu längre promenad och drattlade ned i soffan, såg Idol. I och med det spräcktes sovschemat och varför då? Det var ju inte ens bra. 

Idag är en annan dag. Lördag. Har absolut inget planerat. Hur skönt som helst.





Barnbarnshäng. Älskar’t!





Under långa promenaden gick jag förbi fallfrukt i skogen. Hämtade en hink, hade en bit ståltråd och gjorde en äppelkrans innan jag intog soffan.

1 kommentar:

  1. Det skulle jag kanske göra av våra tusentals äpplen. Har använt, satt vin, gett bort och än syns inget slut…
    Vilken mysig kväll och morgon ni fick tillsammans.
    På tal om sömn så sa arbetsterapeuten att inget kaffe efter 13. Inget skarpt ljus eller skärm(🙄) på kvällen. Äta ett par timmar innan läggdags någon mjölkprodukt, eller kyckling/kalkonpålägg.
    Då skulle man sova bättre.
    Idag har vi sett B5 köra sitt livs första crosstävling. Tror du inte ungen vann 🥇

    SvaraRadera