lördag, augusti 19, 2023

Pyspunka

Lördag. Strax spelas bronsmatchen i fotbolls-VM, tänker titta på matchen och heja på tjejerna. Resten av dagen är oskriven.
Borde klippa gräsmattan igen, det har inte regnat på två dagar så den har torkat upp lite. Borde börja gräva för dränering på husets baksida fast det egentligen är framsidan, den sida som vätter mot gatan. Borde redan målat fönsterbågar på verandan och kittat om uterummets fönster. 
Men jag tar mig inte för.
Har lite pyspunka tror jag. Järnbrist och lite tjorvigheter kan väl fälla vem som helst tänker jag och tittar ut genom köksfönstret. Jag ser en del av grannens uppfart, deras garage och delar av våra egna rabatter. Ser att luktärtorna börjar blomma lite försiktigt, det var på tiden.
Vi har bestämda platser i köket men häromdagen gjorde jag en rokad. Tänkte att Hjärtat kan sitta och titta på grannens uppfart och garage så kan jag ha den andra platsen där man ser vår fina tomt, dammen och alla blommorna. Är man vanemänniska? Ja, det är man. Nu är det dags att vänja om sig. Basta.

3 kommentarer:

  1. Det är så konstigt att man alltid sätter sig på samma plats!
    Mina luktärtor låg ner alla, några bröts när jag stagade upp dem. Inga blommor än.
    Maken är ute och grejar, det är så varmt så det fixar inte jag. Tycker inte han skulle vara det heller.
    Hoppas du får rätt på din järnbrist. Antar du redan dricker blutsaft? Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkar som en del blommor är sega i år. Först torka och sen blöta. Inget ”lagom” här inte 😊 Jadå, Blutsaft och några andra piller. Nu övervägs injektioner, får besked på måndag/ C

      Radera
    2. Jag håller tummarna 🤞 Eval8

      Radera