fredag, september 25, 2009

Under arbete

Mycket tid att fundera på förestående renovering har det funnits den här veckan. Jag menar, man får ju helt olika perspektiv på saker och ting i rummet beroende på åt vilket håll man ligger i soffan. Till exempel. Idag har febern äntligen släppt taget så de mer realistiska idéerna kan sållas fram. Tapeterna är ju valda så jag är redan framme vid val av gardiner, kuddar, ljushållare och såna där roliga saker. Älskade Sambon suckar, himlar med ögonen och påstår att jag har hoppat över viktiga steg. IGEN. Som underarbetet.
"Vvvvaaa?" undrar jag lite yrvaket.
"Underarbetet?"
Alltså. Att fundera ut hur vardagsrummet ska se ut de närmsta åren, vilken soffa vi ska ha "the rest of our lifes", färger och dylikt, det tycker jag är ett UNDER av arbete. När man fått ihop det. Fast det var nu inte det han menade. Utan det där som jag tycker är lite tråkigt. Det där som ska ske innan själva finishen. Pah. Täcka golv. Täcka fönster. Plasta in möbler som ska stå i en hög på golvet när vi håller på. Måla taket. Spackla och slipa. SEN tapetserar man och fixar fina lister och.....
Allt detta brukar jag glömma. Eller förtränga. Jag skulle kunna börja med att hänga upp nya ljuslyktor i taket. Vilket ju förstås är helt fel ände. I know. I know.
Vi är olika. Helt enkelt. Väldigt olika. Men vi dansar bra tillsammans! Till och med riktigt bra. Och då hoppar jag ALDRIG över några steg!



Mamman har lagt till. Båten sitter fast och hon har hastat vidare......


Älskade Sambon har lagt till. Båten sitter fast och när
han fixar med tamparna hinner han fundera på vart han ska....


14 kommentarer:

  1. Jamen tråkjobbet är ju hans! Sen ska damen komma med det hon är duktig på; interiören! Form o färg och sånt. Sånn er det bare.

    SvaraRadera
  2. Åh, finns väl inget tråkigare än underarbete! Stå och pilla med spackel och slipa. Nej, klart man vill göra och planera det roliga, det som syns i när allt är färdigt.

    Kollade förresten på dina badrumsbilder. Snyggt!! Det blev verkligen ett rum att njuta i.

    Förhoppningsvis är vårt badrum färdigt framåt jul. Det kommer ju lite älgjakt mellan som stör planeringen (farsgubben ska kakla väggarna)men jag hoppas att julbadet blir med bubblor. :-)

    Gillar verkligen din tavla med höst-trädet! Underbara färger.

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Hi hi sådär är jag med..Orka tänka på sånt där tråkgöra.Men sen när allt är klart så får du fixa och trixa så du blir nöjd. Fasiken vad kul att göra om!
    Ha en sköööön helg nu när du blivit lite bättre.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Det är väl de här olikheterna som gör att ni kompletterar varandra. Slutresultatet av er två blir en perfekt enhet....:-)

    SvaraRadera
  5. Jag tror jag skrattar ihjäl mig av igenkänning! :D
    Vi är inne i en mindre renoveringsperiod också och skall "bara" (enligt mig) fixa till det lite i allrummet på nedervåningen. Måla lite väggar, tapetsera lite, måla tak/fotlister och måla dörrkarmar...
    Jaså - underarbetet glömde jag visst! ;)
    Tror knappt maken har hunnit fatta att VI ska renovera snart (läs helst igår). Hi hi! Stackarn!

    Jag ser absolut bara det roliga och förtränger allt annat. Är redan i väg i tankarna och köper tuffa värmeljus/ljusstakar, lampor och andra dekorationer...

    Skönt att man inte är ensam.

    Lycka till med jobbet! :)

    SvaraRadera
  6. Håller fullständigt med! Underarbetet är så tråkigt att det aldrig blir något renoverande hemma hos mig...

    SvaraRadera
  7. hehe
    Jag är nästan likadan.
    Underarbete är bara såååååååååååååååååå trååååååååååååkigt.
    Men det är såååååååååååååå nöööööööööödvändigt.
    ..tydligen...
    urk

    Täckpapper och sdant mög..fy vad trist...
    Näe...det ska vara tända ljus etc. DIREKT!

    Jag förstår dig..verkligen
    kram

    SvaraRadera
  8. Se för guds skull till att stänga alla dörrar innan ni slipar... ;) *talar av egen erfarenhet*

    SvaraRadera
  9. Jag håller med om att det är ett under av arbete att välja färger och möbler. Tänk om man kunde åka iväg nägra dagar och så var underarbetet klart när man kom hem.

    Och så var det bara att köra igång med puffningen eller vad det är Tomas och Simon säger.;o)
    Kram

    SvaraRadera
  10. Fast jag tycker det är lite roligt med underarbetet, fårman det här? Det är roligt när man gör jobbet ihop, kan slita tillsamman och sen få det precis så där fint som man vill.

    Markattan

    SvaraRadera
  11. Jag förstår att du inte kan ligga och tänka på något så tråkigt som underarbete - du är ju sjuk.
    När man är sjuk måste man förgylla upp tillvaron - tänka på något roligt och trevligt.
    Dina två fina bilder passar även in på herrn och mig - vi är olika men kompletterar varandra och hur är det man säger - kärleken står ut med allt.
    Krya på dig.
    Kram

    SvaraRadera
  12. Ha ha ha... känner igen det där:.)) Men det är väl lite så det skall vara... en visionär som banar väg för realisten som genomför:.))

    Tack snälla för kommentarerna inne hos mig också:.))

    SvaraRadera
  13. Ja, jag har oxå en tendens att förtränga allt förarbete, såsom spackling & putsning, målartvättning o dyl.. Men jag förtränger oxå allt efterarbete, att plocka bort allt, skura och ställa tillbaka.. ;o)

    Hoppas ni orkar fixa det

    SvaraRadera
  14. Tänker att ni kompletterar varandra. Precis som det ska vara... och märker att andra tänker likadant. Sedan är det väl ändå viktigast att det ser snygg ut när man dansar... Nobody puts baby in the corner liksom... KRAM!

    SvaraRadera