tisdag, september 15, 2009

Gränsaktivitet

Ikväll har jag varit på kurs. En funktionärskurs för handboll. Tanken var att jag ska kunna sköta sekretariatet under en handbollmatch. Ja. F-kassan är informerad. Fattas bara. Här gäller det att få egna initiativ sanktionerade annars ryker ersättningen som löv i höststorm.
Så mycket eget initiativ var inte den här kursen egentligen. Jag föll för påtryckningar att gå den då klubben tycker att det är bra att en i varje familj går kursen. Sen skall det göras ett rullande schema för killarnas matcher där vi ska utöva våra förvärvade kunskaper. Inte mycket att yvas över egentligen men jag gillar inte att bli kommenderad under täckmantel "frivilligt". Definitivt inte av idrottsfanatiker som ser det som "en skam för idrotten" om man inte engagerar sig.
Jag engagerar mig visst! Ser till att barnet ifråga kommer i rätt tid till rätt ställe. Rätt utrustad. Jag köper alla lotter som barnet förväntas sälja i omgivningen eftersom lotter är svårsålda nu för tiden. ALLA säljer ju! Och hallå!!??? Det FINNS en gräns för hur många pepparsalami, havrebollar, strumpor och småkakor som släkten mäktar med!
Jag bakar. Jag säljer fika vid matcherna. Jag brer mackor. Jag skjutsar på helger genom tomma gator till hålor som inte ens ger utslag på GPS.en och hejar mig blå.
Men, det räcker inte. Här ska vändas siffror, skrivas namn, hållas reda på domslut och mycket mer. Not! För stressigt för mig! Efter en halvtimma på kursen kände jag tydligt att min stresslevel kommer att vara på en mycket ohälsosam nivå om jag försöker mig på detta. Nu har jag gått kursen. Jag inser mina begränsningar. Vi passar för olika saker även om våra barn idrottar. Det är bara så.
Om jag är idrottshatare??? Nej. Inte alls. Jag gillar idrott. När jag själv får välja aktivitet.

12 kommentarer:

  1. Jag tycker det är så inom dom flesta föreningar. Ger man dom lillfingret så tar dom hela armen....

    Bra att Du verkligen känner efter vad du själv orkar med, och KAN säja "Nej" till för många uppdrag, tycker jag.
    Det kan annars vara så lätt att falla för grupptrycket och säja "Ja" när man kanske vill vara snäll.
    Men det är inte alla gånger man är snäll mot sej själv då...
    Jag tycker det verkar som om Du ställer upp alldeles tillräckligt, och mer därtill!
    Sussa gott och varm kram till dej!

    Flisan

    SvaraRadera
  2. Mycket sunt o förnuftigt beslut..hejar på dig.. Jag har fortfarande skräckminnen från när min dotter spelade handboll..Dett tjejlaget med tioåringar var oerhört duktiga o detta gjorde en del föräldrar nästan fanatiska..det skulle SATSAS på dessa tjejer för de skulle gå LÅNGT..ja herre jisses ett sånt vansinne.. Efter ett år hade min dotter fått nog..all spelglädje var borta ivrigt borthejad av stirrögda föräldrar med proffskontrakt innanför näthinnan

    SvaraRadera
  3. Du är ju jätteengagerad ändå så det räcker. Hur mycket kråver de egentligen?
    Mina ungar har aldrig varit direkt intresserad av sport, så jag har ingen aning om hur sånt där går till. Låter ju väldigt krävande iallafall.
    Ha en fin onsdag!
    Kram Inger

    SvaraRadera
  4. Bra beslut! =) Och du gav det ju faktiskt en chans. Och du ställer upp på så många andra sätt. Skönt när man kan känna sina egna begränsningar och faktiskt erkänna dem. För detta ska man bli respekterad. Hoppas du blir det!
    Var och en till sitt! =)
    Kram och ha det fint!

    SvaraRadera
  5. Jag säger som de andra och som du själv påpekar, du drar ditt strå till lasset. Det får räcka med det.

    SvaraRadera
  6. Jahha Kanon att du är bra mamma,,,
    fattar inte att folk orkar hålla PÅ de flesta arbetar också HEL TID !!!
    Jag kan inte få ihop en hund kurs eller stadiga promenader en gång???
    Vill ORKA så mycket ...
    Det liksom skiter sig !
    Betraktare är nog mera passande ;)
    Bra att du kände att det blev förmycket !
    Önskar jag hade den förmågan men jag är JAHA ???
    Efterklok!!!!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  7. Har man satt foten innanför dörren så sitter man där sen.. Ja, jag kan förstå att det är svårt att rekrytera folk till olika saker och vi vill ju att våra barn ska kunna syssla med en speciell aktivitet. Men jag tycker verkligen att du drog ditt strå till stacken redan INNAN kursen. Det finns många föräldrar som knappt gör något av det du radade upp. DE kan gå kursen och bli funktionär istället! ;o)
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Precis som alla andra redan sagt så tycker jag att du redan gör tillräckligt för föreningen. Men det verkar vara likadant i de flesta idrottsföreningar.

    Min man är ju tränare i friidrottsklubben och där är ju Lilla O aktiv (tidigare var Bus det också men tyvärr hoppade han av). När det är dags för tävlingar så efterlyses alltid funktionärer men där har jag med gott samvete alltid valt att inte ställa upp eftersom maken redan gör så mycket för klubben.

    Pratade faktiskt om just detta igår när vi väntade på att Lilla O som även är med i en barnkör. Det kostar 100:-/år att vara med i kören (och då får de också fika varje gång). En mamma som jag pratade med sa att hon var så glad att hennes dotter valde kören istället för ridning (som hennes äldre dotter hållit på med tidigare). Ridningen kostade en förmögenhet varje år och ändå så krävde ridklubben att föräldrarna skulle vara med och leda hästarna varje lektion.

    Strongt av dig att säga nej! Man säger ja till alldeles för mycket...

    Kram!

    SvaraRadera
  9. Det verkar som om GRÄNSERNA är till för att överskridas, i varje förening som sett solens ljus! Simma lugnt!! PUSS på sig!

    SvaraRadera
  10. Flisan: Jag har tränat på att säga just "nej"! Kram!

    Engelsson: Känner igen.... inte mig själv förstås, men typen. Man blir ju matt!

    Wingar: ALLA mina fyra barn idrottar på ena eller andra sättet. Många sockerkakor har jag bakat!

    Afrodite: Ja, jag provade verkligen först!

    Cicki: Japps. Det jag gör duger gott!

    Jenny: Efterklok brukar jag också vara, den här gången var jag "förklok".

    Anbam: Mmmm. Till saken hör att sonens pappa är tränare för laget. MEN vi lever ju inte tillsammans så det räknas inte....

    Pia: Och så passar man ju till olika saker. Jag är väldigt bra på att baka! Usel på ordning och reda. Till exempel.

    Spader Madame: Jag simmar lugnt! Apselut!

    SvaraRadera
  11. Och jobbiga som sjutton är de där föräldrarna som ser som sin uppgift att tvinga alla andra att engagera sig lika mycket som de själva. Medelst skuldpåläggning och andra diverse skumma metoder.
    Det är INTE kul!

    SvaraRadera