fredag, september 11, 2009

Stoppa tjuven, del II

Jag tänker svära i det här inlägget. Bara så att ni vet!
Häromdagen dagen utsattes Store Bror för ett rånförsök vid busshållsplatsen av två jämnåriga killar. De tyckte att Store Bror skulle ge dem hans "stålar". Det tyckte inte Store Bror så klart och killarna frågade då om de skulle spöa honom och drog i hans ryggsäck ganska hårt.
"Varför ska ni slå mig"? undrade Store Bror och killarna avvek turligt nog från platsen.
"Blev du rädd" frågade mamman, d v s jag, med bultande hjärta när jag fick höra vad som hänt.
"Nej, det var ju vuxna på hållplatsen" tyckte han och uttryckte sin aningslösa tillit till vuxenvärlden.
"Låt det aldrig hända igen" bad jag tyst och håller tummarna för det.
Store Bror har fortsatt åka buss efter detta och visar inga tecken på att han tycker det var obehagligt. Förmodligen har han "glömt" det. Det har inte jag.
Idag kom han hem och var ledsen. Hans nya luv-tröja hade blivit stulen i matsalen. På stadens sjukhus där hans klass äter lunch. Förbannat!
Häromdagen, när jag cyklade till stan, upptäckte jag att någon har snott mitt cykellyse. Blev jag arg? Delvis. Mest tacksam för att de inte snott hela cykeln.
Vidare har jag upptäckt att någon har stulit vår trädgårdsbelysning, ända framme vid altanen har de varit och ryckt upp lamporna. Ja, ja. Det var solcellslampor av inte dyraste sorten men det spelar ju ingen roll. Det var ju våra lampor. Och det är våran tomt.
I somras försvann vår stege som stod på altanen. Länge trodde jag att grannen lånat den men när jag skulle hämta tillbaka den stod han som ett frågetecken. Utan stege.
Så den här eftermiddagen har jag ägnat mig åt vodoo. Riktat åt vem vet jag inte riktigt. Men jag hoppas att "våra" tjyvar fastnar med magskinnet i luvtröjans dragkedja, att mitt cykellyse ramlar in i hjulet på tjuvens cykel så att han ramlar hårt och ordentligt, att stegtjuven ramlar ned och bryter armen, att lamptjuven kör lampfoten rakt genom foten och att de som hotade Store Bror får sig en riktig läxa, typ svininfluensa. Jag blir förbannad och till alla banditer har jag lust att skrika: "GE FAN"!

17 kommentarer:

  1. Ge dom vad dom tål om du ser dom !!!!!!!!!!!!!!!!! snart helg = skönt !!!

    SvaraRadera
  2. Håller fullständigt med och svär jag också: Folk ska ge fan i andras grejer!

    När jag läser om rånförsöket mot Store Bror så går det en rysning genom min kropp. Bus utsattes för samma sak (fast killem var några år äldre) för några år sedan och när han insåg att Bus inte hade några pengar så fick gav han honom en hård smäll i bröstet. Bus chockades och det är inte förrän nu (3 år senare) som han vågat cykla hem från skolan själv.

    Bus kunde identifiera killen med hjälp av skolkatalogen och vi gjorde en polisanmälan. Ärendet skickades till soc och mycket mer hände inte förutom att vi träffade killen och hans pappa på soc för att "prata ut" (via tolk över högtalartelefon, behöver jag säga att det blev ett fiasko?)

    Jag hoppas Store Bror inte blivit uppskrämd av dessa skitungar. Bus fick flera år förstörda...

    Hoppas ni får en fin helg och att ni fortsättningsvis får ha era prylar ifred.

    Kramis!

    SvaraRadera
  3. Fy farao. Det är för sorgligt som det har blivit.Är nån ärlig nuförtiden blir man ju helt paff!

    SvaraRadera
  4. För i helvete! Låt bli att ta andras grejer... Ha den bästa helgen i alla fall!!

    SvaraRadera
  5. Tusan så jobbigt, jag förstår att du är arg, riktigt kokande ilsken.

    Sånt har vi också råkat ut för. Det är jobbigt när någon ger sig på ens barn.

    Ha en fin fredag.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Hejja dig !!!
    På dom bara !
    Jag har själv vässade horn just nu mot en allmänt otrevlig tonårs pojk och Fk samt Läkares oförstånd...
    Ggggrrrrr

    SvaraRadera
  7. Svär på du bara! Det hade jag gjort i samma situation. Det är en gräslig respektlöshet som råder när det gäller andras tillhörigheter!

    Min arbetskamrat råkade ut för något liknade som Store Bror fast killarna han mötte bar kniv. Nu gick det bra för honom med men i dagen släge vet man aldrig.

    Hoppas det blir en bra fredagskväll!

    SvaraRadera
  8. Förstår att du blir förbannad!!!
    Det är då själva fasen att folk inte kan hålla ordning på sitt och mitt.

    Vi har folk här som är otrevliga och åker in på gården och vidare försöker ta sig in i byggnader i jakt på diverse verktyg som är värda stora pengar.
    Kan meddela att jag är MYCKET glad att jag har hundarna.

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  9. Jag förstår att du är arg. Att det ska vara så svårt att låta bli andras saker. Sonen blev rånad på sin mobil en natt för några år sedan. Tack och lov har det inte satt några spår.

    Bonussonen råkade också illa ut för ett antal år sedan. Han och några vänner var och kampade när det kom ett gäng och brände ner deras tält. När sedan J polisanmälde det så blev han hotad istället. Han stod på sig. Den skyldige var under femton så det blev bara en anmälan till soc trots att det var en kille som figurerat i liknande sammanhang ett antal gånger tidigare. Man blir bara trött åt det.

    Skönt i alla fall att Store bror inte skrämts utav det.

    SvaraRadera
  10. Du har all rätt att svära en stund. Tyvär hjälper det ju föga för prylarna är borta ändå. Tur att det inte blev värre med pojken din. Det är så sabla trist och onödigt.

    Önskar dig en trevlig helg trots förlusterna.

    Markattan

    SvaraRadera
  11. Ja fy sjutton vad man blir förbannad! Och ge sig på pojken din det var verkligen lågt. Usch! Snart törs man ju inte gå ut. Jag förstår inte hur det har blivit numera. För visst har det hårdnat i denna värld?
    Kram Inger

    SvaraRadera
  12. Nämen usch vad arg jag blir!
    Hur fasingen KAN folk?
    Det var fräckt gjort.
    Jag ska också utföra voodoo för din skull.

    Har faktiskt två sådana dockor som jag beställt från voodolls, den ena ska ge mig tur och lycka, den andra tur i spel.
    Tyvärr har de inte funkat så bra....än..

    Hoppas denna dagen blir bra för er.

    /A

    SvaraRadera
  13. Vilken otur ni har haft! Jag förstår verkligen din ilska! Hoppas din helg trots allt är bra - och att voodon funkar! Kram

    SvaraRadera
  14. Stort GRATTIS i efterskott..
    Har ju varit borta i flera dagar så jag har missat både din födelsedag och en annan bloggares nya bebis!! Herregud, man törs ju inte missa en dag här i bloggvärlden!! ;o)

    Svart är helt klart en färg.. en jäkligt snygg färg också!! Som du skrev, man kan ju klatscha till det med andra färger på gardiner, mattor, kuddar.. Så.. jag håller på dig!! ;o)

    Tur att han inte blev nedslagen där på busshållplatsen.. Jeeez, folk kan ju göra vad som helst nuförtiden.. Och varför är det så svårt för folk att veta vad som är "mitt och deras"?? *morr*

    SvaraRadera
  15. Hittade hit bara så där och kommer gärna på återbesök!
    Ha en trevlig helg och hoppas ni får behålla era grejer! Har ni provat elstängsel? *smile*
    Skoja, bara, vet att man blir ärligt förb. när ens egna surt förvärvade saker stjäls!
    Med vänlig helghälsning Maud

    SvaraRadera
  16. Tack alla "bloggers" för era kommentarer! Det är betydelsefullt!

    SvaraRadera
  17. Alltså!! FAN vad jag blir förbannad på människor som beter sig så! Visst, småsaker och inte så dyra - men ändå!!! Ni får besvär med att köpa nya, eller klara er utan...
    Och bara tanken på att någon kliver in i ens trädgård eller garageuppfart och tar ens grejer!!! ARG!
    Vi blev av med en cykel för ett år sen, en trasig cykel, då det tackade vi bara för! Men sonens bästa fotboll snodde någon en tidig morgon. Jag är ju glad att det inte är värre saker än så, men ibland känns det som en tidsfråga innan fler saker försvinner...
    Usch för unga som stjäl av andra unga. Eller rycker väskor från gamla...

    Oj, jag gick verkligen igång! Hoppas din voodoo fungerar!!

    SvaraRadera