söndag, april 17, 2022

Äntligen sol och värme

I går, lördag, åkte Stora Systern och jag till mamma i solskenet. Vi fikade och myste en stund innan vi åkte hem och laga lite påskmat. Vi åt i uterummet, åh vad jag gillar det rummet. Efter den sena påsklunchen hängde vi kvar där, sov lite, drack lite bubbel och babblade tills det blev mörkt. Vi såg sen Lets dance och åt ohemult med smågodis. Man skulle ju kunna säga att jag laddat upp rejält inför påhälsning av påskkäringar men det kom inga. Så synd! Sockerhög skulle jag sen försöka sova men det gick rätt bra, somnade väl av ren utmattning.

Idag är det ännu varmare och jag idkar trädgårdsarbete efter ett lite psykbryt på förmiddagen. Hjärtat önskade hjälp med deklarationen men då han varit egenföretagare var det bilagor hit och dit, ord jag inte fick ihop och tja. Svaret var ju helt enkelt: Nej, jag kan inte hjälpa dig, min hjärna funkar inte för sånt nu. Det är fullt. Men jag blev bara frustrerad och fick inte ihop nånting, klampade ut i trädgården och har nu anordnat en ny kompost, grävt ur och tömt den gamla så vi nu kan börja om med den. Sållat två skottkärror jord från grus och rötter och gjort iordning ny plats för släpkärran (som jag flyttade själv för hand…).
Ja. Ni hör ju själva. Jag ger inte ”stabil” ett face helt enkelt. Försöker gräva bort ilskan och känslan av att allt är orättvist just nu. Det är iallafall skönt att jobba med kroppen! 
Nu har jag ätit lite påskmatsrester och ska dricka kaffe i solen på verandan. Njutbart. 

1 kommentar: