måndag, april 18, 2022

Dans runt påskris och så lite trav

Dagen idag har varit en solig dag med sommarvärme i lä. Vi drack kaffe ute i trädgården med sonen och om jag blundade kändes det lite sommar. Det var skönt och jag kände verkligen att det gjorde gott i både kropp och själ.
Det tog emot att slita sig från solen för att gå in och laga lunch men det behövdes för att passa in i dagens begivenheter.
Jag, Största systern och barnbarnen var på påskplundring som sjukhusets fritidsförening anordnat. Vi dansade runt påskriset, åt gul marsipantårta, köpte lotter och fiskade fiskdamm innan vi dansade ut och mötte två kycklingar som delade ut påskägg till alla barn.
Detta var istället för julgransplundringen som blivit inställt två år i rad. Pojkarna skulle inte dansa först men sen blev de lite sugna ändå och tyckte att det var roligt. Bäbis hängde med i famnen och skrattade högt, det ska börjas tidigt med roligheter!
Efter denna utflykt var jag ganska mör och vilade en timme innan det var dags för veckans ridlektion. Vi tränade övergångar från skritt till trav och jag vet då en som kommer ha känningar i benen i morgon. Grymt nöjd kom jag ned från hästen och på den vanliga hästpromenaden från ridhuset till stallet var det ljust. Riktigt ljust. Så väldigt väldigt skönt.

Jag har också hittat bra meditationsövningar jag gjort morgon och kväll och någon gång under dagen. Jobbigt ju men jag antar att det är ett tecken på att jag verkligen behöver det. Övning ger färdighet heter det ju.  Denna vecka är tredagarsvecka för mig då jag har ledig fredag. Det känns skönt och överkomligt. 

1 kommentar:

  1. Meditera skulle jag behöva lära mig!
    Kul med påskrisplundring. Det blev inget bad för mig trots kanonväder. 😟

    SvaraRadera