måndag, december 26, 2022

En annan dag

Soffläge. Migrän. Förkylning. Helt klart en annorlunda jul. På julafton ringde kidsen, de hade haft familjeråd och ville ha sin mamma med trots förkylning så jag gick ner och åt julbord med dem. Jag gjorde ett corona-test först som var negativt. 
Största Systern fixade bra plats  i soffan och det var bra för min mentala hälsa att vara med dem en stund. Nära fast på håll. Sen traskade jag hem och somnade bums.
Igår pratade jag länge med Herr L, han var ledsen och nedstämd, så klart. Första julen utan mamma och det känns ända in i hjärteroten. Han har haft maginfluensa och vi är förkylda, inte en tanke på att ses så det blev en konstig jul även för honom. Men jag fick honom att skratta lite till slut och det kändes bra att jag ringt. Hjärtat och jag dristade oss till att åka till kyrkogården och tände ljus hos mamma, hans pappa och så i minneslunden för min pappa. Efter det var vi helt slut igen och vi sov middag i två timmar.
I morse vaknade jag tidigt och hade migrän, värsta sorten så när Hjärtat kom ned låg jag som en blöt fläck i badrummet. Hasade ut till soffan och här ligger jag ännu. Har fått frukost ”på soffan” och funderar på om jag ens behöver klä på mig idag?!
Min simkompis har varit och lämnat en tröstepåse vid dörren, korsordstidningar och ostbågar. Hon känner mig väl.
Så. Det här blev en konstig jul, inte alls som det var tänkt. Juldagsmiddagen här ställde vi in så klart och killarnas julklappar ligger kvar under granen.
Men. Jul blev det ändå och vi har ljus, glögg, skinka och praliner. Bra så. 
Jag hoppas att vi blir friska till torsdag då vi har en liten resa inplanerad över nyår. Man kan ju önska sig i alla fall.


Det ser inte mycket ut för världen men det är faktiskt en amaryllisknopp på G. Från en av lökarna jag sparat från förra julen. Ur led är planeringen och denna lär väl blomma lagom till Alla Hjärtans dag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar