torsdag, december 22, 2022

Ledig.

Sista arbetsdagen detta år avklarad, jobbdatorn ställs undan till 2/1. När jag kommer tillbaka har jag 12 arbetsdagar kvar innan jag går över i ett annat uppdrag inom regionen. Jag kommer vara utlånad i två år.
Ganska bra jobbat ändå av en 60-åring tänker jag, att testa något nytt.
Det är väl en lärdom av 2022 ändå, just do it. Man vet aldrig vad som händer.
Nytt jobb, ensamresa inplanerad, årskort på badhuset inköpt och fortsatt bokad plats på ridskolan, känns som jag riggat bra inför 2023. Försiktig optimism, väl medveten om att kaos kan lura runt hörnet.
Men först ska det firas jul. Som det ser ut just nu utan Hjärtat som fortfarande ligger nedbäddad i förkylning. Själv håller jag mig undan, tvättar händer som vanligt, spritar av köket, alla kranar och vädrar, kanske det hjälper lite grand och jag, peppar, peppar, slipper bli sjuk.
Kanske var det förresten lite pensionärsvarning på mig i morse när jag stod utanför mataffären 06.57.  Det var kö in och jag var bland den yngsta. Fort och smidigt gick det att handla men konstigt. Vi har haft matkasse hela året och Hjärtat har skött handling av frukostgrejet, vi har inte handlat mycket annat. Jag kommer faktiskt inte ihåg när jag var på stormarknaden senast? 
Nåväl. Handlat. Julklapparna klara, granen är klädd. Återstår att göra en Jansson och lite saffransgifflar med vit choklad. Men först, kaffe, en serie på Netflix och lite gos med katten. Balans.



La upp en bild på Instagram av den här raringen igår. Amaryllis. Älskar dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar