söndag, december 11, 2022

Tredje advent

Den här helgen har gått fort och det har varit full fart. Nu har jag landat i soffan och njuter av en kopp te och har tänt adventsstjärnorna, skön avslutning.
I fredags hade vi julfest på jobbet, det var tre år sen sist och lyckat. God mat, lite lekar, bubbel och babbel. Arrangörerna hade dukat långbord och fixat fint.
I går åkte Hjärtat och jag och tittade på rullstolsinnebandy på förmiddagen. En  systerson spelade, en stod i kiosken och så träffade jag även min svåger och systerdotter med sambo, rena släktträffen och jag blev på bra humör. Vi åkte sen vidare till en gårdsbutik ovh handlade ägg och potatis, vi passade på att fika också. Jag testade en ”Lussesemla”, överraskande god faktiskt. Hjärtat shoppade julklapp till julklappsspelet innan vi drog iväg, denna gång till ett växthus och köpte julgran till uterummet. Ett besök vid mammas grav hann vi med innan det blev mörkt och vi åkte hem. Jag skulle barnvakta Minstabarnbarnet över natten och Store Bror kom över med henne. Samtidigt kom Herr L och hälsade på så vips blev det fullt hus, supermysigt. Vi fikade och minsann blev Herr L lite gladare av både kaffe, adventsbullar och sällskap. Det kändes skönt.
Ja, så lagade jag mat med hjälp av Minstabarnbarnet, vi åt och hon badade innan sovdags. Hon skulle inte sova i resesängen, hon blev ledsen bara hon såg den. Hon fick somna i min famn i soffan sen var jag upp henne. Nemas problemas sen, hon sov till halv åtta i morse.
Idag har vi busat ute i snön, ställt upp granen i uterummet och vilat middag i soffan. Nu vilar jag som sagt en gång till. 
Det blir alltid så tyst och tomt nöjde går. Jag vet att både mamma och barnens farmor sa så, då, när kidsen var små hade jag svårt att förstå dem men nu vet jag. Det blir tomt.

1 kommentar:

  1. Oj, vad mycket ni hunnit med! Vi har knappt hunnit något. Eller, hunnit och hunnit. Maken jobbade igår förmiddag, på eftermiddagen fikade vi hos Yngsta. Fick då ett samtal från Mellan, som både gladde mig och samtidigt gjorde mig lite ledsen. Kommer att blogga om det måndag eller tisdag.
    Idag vet jag knappt vad vi gjort, merän varit på kyrkogården och kollat så ljuset brann.
    Visst blir det både tomt och tyst när barnbarnen åker hem. God kväll! Eval8

    SvaraRadera