onsdag, december 09, 2009

Morra möter Mara

Idag var jag på Arbetsförmedlingen. Jag ska skrivas in i Introduktionsprogrammet eftersom jag åker ur sjukförsäkringssystemet 1 januari. Min FK-handläggare var med, hon lämnar nu över mig till AF.s handläggare som i sin tur lämnar över mig till en coach. Det har jag ju skrivit om förut, att jag avtackar mig Svindlar-Sture och Kvacksalve-Berit, annars har jag väl inga invändningar. (som OM de skulle hjälpa). Jag behöver nu intyg från arbetsgivaren och FK att jag faktiskt varit sjuk och inte är helt återställd ännu. Det ska skickas till A-kassan. Där jag har en annan handläggare. Som har en annan åsikt. Eller som helt enkelt inte har fattat vad vanligt hyfs och vett är. Som tycker att jag skulle ha hört av mig för flera veckor sedan eftersom de har såååååååååååååån lång handläggningstid, mycket är oklart FÖR DEM (???!!!) och jag kan inte bara ri..... och krä...... och vet jag hur mycket de har att göra???? Och pengar??? Jag får väl vänta som alla andra, 10-16 veckor. Minst.
Jo tjena!
Jag kan ju inte ringa till någon innan jag vet ATT jag behöver ringa just dit. Jag kan ju inte be om intyg innan jag vet att jag faktiskt behöver dem. Tycker jag.
Så, jag tycker att det finns ett ledigt jobb på A-kassan. Jag tycker att jag skulle kunna ha det jobbet, för jag är så infernaliskt trevlig i ALLA lägen och väldigt service-minded. Bäst helt enkelt. Jag tycker att A-kassekvinnan borde ta lång semester. På ett varmt ställe.
Kanske borde jag inte sagt detta till henne. Men hennes sätt var bara droppen. Nu har jag en telefontid med A-kassechefen i eftermiddag. DET blir intressant och givande för mig. Hoppas jag!

13 kommentarer:

  1. Men är de helt puckade eller vad??? Så jäkla bra av dig att kräva samtal med chefen och hoppas att han/hon är mer kompetent än handläggaren. Så det är kanske dags redan nu för mig att kontakta a-kassan eftersom jag behöver ersättning från dem i mars??

    Tack för din kommentar hos mig! Ja, visst blir man förbannad?! Hörde nyss att syrran fått tag på en av förövarna på stan och han fick minsann årets utskällning och när hon avslutade med att berätta att skolan kommer att göra en polisanmälan hade han inte långt till tårarna.

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Suck!
    För de flesta kanske "ur askan i elden" då kanske...

    Hoppas det blir ett bra samtal i morgon.

    Varma hälsningar

    SvaraRadera
  3. Jag tycker som du. Alla har inte hamnat på rätt ställe här i livet, vad det gäller jobb där man har med människor att göra.

    SvaraRadera
  4. Det är bedrövligt att man ska bli otrevligt bemött när man egentligen som mest behöver träffa någon som förstår och hjälper till. Hoppas det ordnar sig till slut.

    SvaraRadera
  5. Anbam: Kolla med dem redan nu, vad de kräver för intyg. Det skadar inte att vara ute i god tid!

    S o F: Hoppas jag med! :)

    Osloskånskan: Vi möter dem överallt emellanåt!

    Cicki: Jag är ju av den sorten att jag tror att det löser sig och jag brukar för det mesta bara ta emot och släta över. Men jag är lite trött på det, att känna mig överkörd och körd med när jag faktiskt behöver hjälp. Jag skulle MYCKET hellre vara frisk, pigg och på jobb än att hålla på med det här.... Det är verkligen inget roligt. Inte alls.

    SvaraRadera
  6. Jag håller tummarna för att samtalet blir givande, och att det inte bara är en mjäkande chef som ska släta över... Grrr! Lycka till!

    SvaraRadera
  7. Jag råkar veta att deras policy på Af nu är att ha en "sträng" ton för att människor som är i din sits ska "skärpa" till sig och inte älta sin "ev" sjukdom utan istället sätta igång och söka ett jobb som passar, av alla lediga jobb som ju faktiskt finns... Eller inte. Jag blir alldeles tokig när jag tänker på hur du och andra i samma sits kan tänkas må i dessa dagar. När alla med jobb börjar längta efter julledighet och mys så kommer ni närmare ett svart hål av ovisshet och oro.

    Fy fan för den här regeringen och deras hårda linje.

    Här har du i alla fall en som protesterar.

    http://www.webbprodukter.se/sjuka/

    Markattan, skickar en varm kram

    SvaraRadera
  8. Klart du skulle säga det till henne! Folkvett kan man väl begära av dem, eller hur?!

    SvaraRadera
  9. Stort och Smått: Jag är taggad..... och har noterat punkter vad jag ska ta upp. Ibland blir jag så ledsen och arg att jag glömmer vad jag ska säga. Ska inte hända nu!

    Markattan: Svart hål! Det var rätta ordet! Tack för omtanken! Kram!

    Nilla: Eller hur! Folkvett borde ju vara ett kriterie för att ha handläggarjobb. Tycker man. Är lite stolt över att jag sa till. (tänker på alla ggr jag bara tigit....)

    SvaraRadera
  10. Kärringdjävel... får man skriva sånt på din blogg? Ibland behöver man svära litet grand! Stå på dig och stora kramen!

    SvaraRadera
  11. Spader Madame: Japps. Kärringdjävel var ordet! Kram!

    SvaraRadera
  12. jisses!

    Läste att du fick rätt.
    BRA!
    Kram

    SvaraRadera
  13. Tack för titten och hoppas du själv kan mysa lite i adventstiderna. Jag känner att min kropp har svårt att gå ner i varv och jag hoppas jul och annan ledighet ska hjälpa mig lite på traven.
    Har inte skrivit julkort på flera år och så här i sista timmen har jag tillverkat kort av gamla målningar jag gjort på en kurs i inspirativ målning. Kul. Sköt om dig!

    SvaraRadera