fredag, december 25, 2009

Värld i vintervitt

Idag har det gåtts långpromenad genom Lilla Staden. Vi trotsade snöyran och gråvädret, drog på oss varma kläder och gick länge, länge, bara tittade och tog in det vi såg. Tusentals kajor drog fram över våra huvuden, ankorna kvackade förhoppningsfullt när vi närmade oss ån och snön låg vit. Så himla vackert. Så himla lugnt. Det känns nästan förbjudet att fira jul i sån stillhet men hösten har inte varit helt snäll mot oss och vi behöver tid att andas ut, att hitta varandra och vandra ut i det nya året, lugna och fina igen.
Framåt kvällningen kom Store Bror hem med sin pappa, i morgon far de till Göteborg för stor handbollscup, och det var skönt att krama Store Bror God Jul på riktigt innan han gick igen. Flickorna har ringt och de är kvar hos Farmor, vår julhelg rullar på som vi tänkt. Och snön ligger verkligen vit.


2 kommentarer:

  1. Det låter härligt. Själv har jag gått i mysdress hela dagen plus att vi sov middag en stund när vi kände för det. Vi har samma gråväder som ni har. Burr

    SvaraRadera
  2. Snön lyste med sin frånvaro hos oss. Regn hela dagen, annars hade det blivit promenad. Nu fick vi ägna oss åt kaminsittning istället. Lika gott det.

    Ha en fortsatt God helg

    Markattan

    SvaraRadera