söndag, maj 26, 2019

Pioner till mor

Idag tog jag katten i bur och knatade över till Största Systern när det var visning av radhuset. Vi passade på att gå för att rösta och eftersom röstlokalen även är Lilla Ns förskola så följde även han med. Sen åkte jag med Lilla Systern hem till mamma med en pion-bukett för att fira henne. Pioner är blandade finaste blommor jag vet och så doftar de så gott. Den doften påminner mig starkt om min mormor som var en riktig trädgårdskvinna. Min morfar hade MS och svårt att röra sig, därför skötte mormor tomten själv och där fanns breda rabatter fulla av blommor, vin- och krusbärsbuskar, jordgubbsland och en syrenberså. För att inte glömma stora björken med gungan. Ett paradis för oss ungar.
Så. Även hon firades idag på sätt och vis.
Nu är jag hemma igen och har pratat en stund med Största Systern nyss hemkommen från Island. Det verkar vara en magisk plats av hennes bilder att döma och själv är hon lyrisk. Kul med en riktigt lyckad resa.
Maj-kvällens ljus känns också magisk, yttepyttetomten är intensivt grön och som nytvättad av hällregn tidigare idag. Så tyst och stilla blev det. En fin helg är till ända och jag har vilat. Det var välbehövligt! 







1 kommentar:

  1. Pioner är så fina! Hoppas många intresserade var på visningen!

    SvaraRadera