söndag, maj 14, 2023

I Torrevieja

Jag kom fram till lägenheten vid halv åtta i går kväll. Åkte taxi från Alicante, en färd på ca 45 minuter. Det kändes lyxigt att bli avsläppt precis utanför porten. Hela den här resan känns lyxig, lite overklighetskänsla, jag kom faktiskt iväg.
Jag fick på el och vatten, bäddade sängen och travade iväg till affären tre minuter bort, även det kändes lyxigt. Åt lite chark och chips, slötittade på mello ett tag men orkade inte till slutet, jag gick och la mig. Det är ganska lyhört här, grannen har en väggklocka, i badrummet kan jag höra den ticka och vid hel-timma slår den. Man skulle kunna tänka sig att sådant skulle störa och det hade det säkert gjort hemma men här gör det mig ingenting.
Idag vaknade jag till strålande sol, att Loreen vunnit melodifestivalen och att Minstabarnbarnet fyller två år. Jag har ätit frukost och FaceTimat med det lilla livet. Balkongen behöver skuras, duvorna har haft den som fritidsgård, småäckligt. Har strimlat folie nu och bundit i tråd, ska prova att binda fast i räcket så får vi se om det är avskräckande. 
Ungefär så ser den här dagen ut. Sol, ett dopp i poolen, en promenad till havet. Mycket mer än så behövs inte.


På ”min” gata i stan. I änden skymtar havet. Gillar’t!

1 kommentar: