tisdag, maj 16, 2023

Ut på tur, inte sur.

1,2 mil har jag gått idag. I solsken. Kanske inte mitt smartaste drag men så blev det.
Först lite drama när jag vaknade till sirener som stannade utanför huset och då kände jag röklukt. Jag sprang ut på balkongen och kunde konstatera att det var en lägenhet i ett grannhus som det bolmade svart rök ur. Brandkåren evakuerade boende men det var nog ”bara” rökutveckling för de var inte kvar så länge och de boende fick gå in igen. Efter ett tag kom det sanerare som sprutat något medel, putsat fasaden och nu ikväll ser alla lägenheterna bebodda ut. Skönt att det gick bra.
Efter det bryska uppvaknandet åt jag frukost, packade en badväska och gick ut. Målet var en av stränderna i stan som jag hört så mycket gott om. Jag konstaterade snabbt att det inte var något för mig, folk låg som packade sillar och bara tanken på att tränga mig ned där gjorde att jag blev alldeles matt. Jag köpte en glass och satt och tittade på folkvimlet på strandpromenaden. Gick sen vidare ut mot lite mer klippiga delar och satt bara och njöt innan jag vände hemåt. Poolen lockade istället, ensamtid, ingen trängsel. Jag åt lunch, hittade små parker på vägen där jag pausade och när jag kom hem hade jag gått över en mil. Det var verkligen skönt att hoppa i poolen sen.
Nu har jag suttit på balkongen, druckit kaffe, ätit glass och löst korsord, ska strax äta middag. Hemma, favoritrestaurangen på hörnan har stängt på tisdagar.
Sen kommer tant sova gott.










Poolen. Bara jag här idag. Superlyxigt.


1 kommentar:

  1. Vilken puls man får av ett sådant uppvaknande.
    Det var ingen dålig runda du tog. Packade sillar är inte ett dugg mysigt. Skönt du fann lugn och ro vid poolen. Ha det fortsatt skönt!

    SvaraRadera